Hertha: Dárdai szerint akár három-négy év is kellhet a visszajutáshoz

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 07:53
null
Fotó: Getty Images
A három meccs után három vereséggel és lőtt gól nélkül a német 2. Bundesliga utolsó helyén álló Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál szerint akár három-négy évre is szüksége lehet a csapatnak az élvonalba való visszajutáshoz. Erről a magyar szakember a csapat Fürth elleni bajnokiját megelőző sajtótájékoztatóján beszélt. Az elhangzottakat a Bild szemlézte.

 

Dárdai Pál a Hertha csapatkapitánya, Marco Richter Mainzhoz való távozása kapcsán fejtette ki a feljutással kapcsolatos várakozásait.

„Lehet, hogy Marco elgondolkodott a Hertha feljutási esélyein. Ahogy most kinézünk, három-négy évig is eltarthat, mire sikerül. Először egy átmeneti évet élünk, majd szükség lesz egy következő idényre, hogy kialakuljon a csapat tengelye és a stabilitása. Akkor tudunk hozni három-négy olyan játékost, akik bizonyos poszton kulcsemberekké válhatnak, és így telik el a harmadik év. Majd utána mondhatjuk, hogy oké, jöhet a feljutás.”

Dárdait a Bild tudósítója arra emlékeztette, a Hertha vezetősége a befektetőkkel történt pénzügyi tervezés során azzal számolt, hogy a csapat csak egy idényt tölt a másodosztályban.

„Ha még van olyan, aki nem értette volna meg: korlátozottak a pénzügyi lehetőségeink. Nincsenek millióink vagy milliárdjaink. Most kiderül az igazság, hogy a helyzet igen súlyos.”

2. BUNDESLIGA
4. FORDULÓ
Szombat, 13.00:
Hertha BSC–Greuther Fürth

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik