Hertha: Dárdai Márton lehet az RB Leipzig egyik nyári célpontja – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 13:32
null
Dárdai Márton legutóbb januárban, a Bayern München elleni (vesztes) meccsen lépett pályára a Bundesligában (Fotó: AFP)
A Sport Bild beszámolója szerint az RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetősége a nyári átigazolási időszakban szeretné megerősíteni az együttes védelmét – a kiszemeltek között emlegetik Dárdai Mártont, a Hertha BSC húszéves középhátvédjét, Dárdai Pál fiát is.

 

A német lap beszámolója alapján a következő idény előtt több személyi változás is történhet az RB Leipzig védelmében. Elhagyhatja az együttest Nordi Mukiele, valamint a kilencszeres német válogatott Marcel Halstenberg, aki a jelenlegi évadban sérülés miatt még egyetlen hivatalos meccsen sem léphetett pályára, ráadásul a nyáron lejár a szerződése.

A lipcseiek már keresik a megoldást, hogy kivel vagy miképpen pótolhatnák a várhatóan távozó játékosokat. A Sport Bild három nevet említ: Maxence Lacroix és Ridle Baku, a Wolfsburg két labdarúgója, valamint Dárdai Márton, a Hertha BSC középhátvédje szerepel a kiszemeltek között. A lap megjegyzi, Baku „egy-két lépéssel” Dárdai Pál középső fia előtt jár és azonnali erősítésként érkezhetne Lipcsébe, míg Dárdai Márton inkább hosszabb távon jelenthetne megoldást a Leipzig problémáira.

A Sport Bild hangsúlyozza, intenzív tárgyalásokról vagy egyeztetésekről még szó sincs, mert amíg nem dől el, hogy a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is soraiban tudó együttes a 2022–2023-as évadban melyik európai kupasorozatban szerepelhet – ha egyáltalán kvalifikálja magát a nemzetközi porondra –, addig nem tudni, hogy a klubnak milyen lehetőségei lesznek az átigazolási piacon.

Dárdai Márton a jelenlegi idényben eddig nyolc, összesen 20 Bundesliga-mérkőzésen játszott a Hertha felnőttcsapatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik