I. SZ.
2023.09.15 18:57 Frissítve: 2023.09.15 19:19

Hertha: A másodosztályban nemigen van lehetőség a szép futballra – Dárdai

Türelmes játékot kér együttesétől Dárdai Pál, a német másodosztályban szereplő Hertha BSC vezetőedzője. Az öt forduló után egy győzelemmel és négy vereséggel álló berlini labdarúgócsapat vasárnap kora délután az eddig nála egy ponttal többet szerző Braunschweiget fogadja.

Dárdai Pál türelmes játékot vár a Herthától (Fotó: AFP)

„Megmondtam a srácoknak, hogy ha ezt a stílusú játékot akarjuk játszani, hét gólt kell rúgnunk a győzelemhez – utalt vissza Dárdai a Magdeburg ellen 6–4-re elveszett előző mérkőzésre. – Az élvonalból kiesett csapatként kiegyensúlyozottabb futball, jobb teljesítmény kell, nem fér bele annyi egyéni hiba és elvesztett párharc. Nem az a legfontosabb, hogy mikor szerezzük meg az első gólunkat, hanem hogy türelmesen tudjunk játszani. A Braunschweig is ezt fogja tenni, ráadásul nagyon jól kontrázik. Óvatosnak kell lennünk, amikor nálunk a labda, mindig fel kell készülnünk a védekezésre is.”

A Görögországból szerződtetett, 38-szoros görög válogatott Andreasz Buhalakisztól azt kéri Dárdai, hogy alkalmazkodjon a 2. Bundesligához.

„Nagyon intelligens játékos, a testbeszéde és a karizmája is jó hatással van a társakra. Viszont hozzá kell szoknia a másodosztályhoz, itt elsősorban brusztolás megy a két tizenhatos között, nemigen van lehetőség a szép futballra” – mondta Dárdai, akinek a válogatott mérkőzések miatti szünetben két olyan játékossal kellett közös nevezőre jutnia, akik el akarták hagyni a klubot, de a klub nem engedte el őket. Az edző elmondása szerint Oliver Kempf elfogadta a helyzetet, de Derry Scherhantnak „még rendeznie kell a gondolatait, meg kell barátkoznia vele, hogy legalább karácsonyig egy csapat leszünk”.

Benjamin Weber sportigazgató elmondta, a Hertha kerete összeállt az őszi szezonra, vége a jövés-menésnek.

„Mostantól nyugodtan dolgozhat a stáb, és jöhetnek a pontok! Ez egy új kezdet” – szögezte le Weber.

NÉMET 2. BUNDESLIGA
6. FORDULÓ
Vasárnap, 13.30:
Hertha–Braunschweig (Tv: Arena4)

2023.12.02 00:01:17

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Akadnak, akik ebben a kultúra változásának újabb fokát látják, és a kommentátorok, szakértők után a labdarúgás egy újabb szegmense halad a gendersemlegesség felé, így már csak egy női vezetőedző kinevezése, illetve a homoszexualitás bevallása hiányzik a XXI. századba megérkezéshez. A térkép másik oldalán meg azok állnak, akik úgy érzik, ez az egész csak PR-fogás.

2023.11.04 18:13:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Thomas Tuchel együttese már a 9. percben két góllal vezetett a Signal Iduna Parkban.

2023.09.30 18:21:16

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben Leroy Sané és Harry Kane volt eredményes Thomas Tuchel együttesében.

2023.09.24 22:30:23

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lehet, a jelenlegi Nationalelfben valóban nincsenek jó hátvédek, nincs jó befejező csatár, nincsenek vezérlő klasszisok, s kizárólag ennyi a lényegi ok. De mi van, ha egy ország azt veszítette el időközben, amire ’54 táján rátalált? Mi van, ha nem is csak a 2014-ben még diadalittas német futball, hanem egy – önmagát vezető nemzetnek tudó – ország keresi egyre görcsösebben a helyét, s e tétovaságnak a gyarlóbb eredmények a visszfényei csupán?

2023.09.15 19:55:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Amikor már úgy látszott, hogy új csapat áll a Bundesliga élére, egy ráadásbeli büntető mindent megváltoztatott.