Hertha: a BL-negyeddöntős klub Dárdait akarja edzőnek – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2016.11.04. 07:03
null
Dárdai Pál jól érzi magát Berlinben, nem akar távozni a Herthától (Fotó: AFP)
A Kicker értesülései szerint a Bundesligában jelenleg osztályozós helyen álló Wolfsburg vezetősége elcsábítaná Berlinből a Hertha magyar vezetőedzőjét, Dárdai Pált.

 

A Bajnokok Ligája előző kiírásában a legjobb nyolc közé bejutó Wolfsburg ebben a szezonban nem szerepel jól a Bundesligában, kilenc forduló elteltével a 16. helyen áll. A „farkasok” augusztus 27. óta nem nyertek a bajnokságban, a legutóbbi hat meccsükön csak egy pontot szereztek.

A vezetőség október közepén megelégelte a gyenge eredményeket, és négy év után menesztette posztjáról Dieter Hecking vezetőedzőt. Azóta ideiglenes jelleggel Valérien Ismaël irányítja a csapatot, ám hosszú távon nem vele képzelik el a jövőt.

 

SZAVAZÁS

Menjen vagy maradjon? Dárdai Pál elszerződik-e a Herthától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Kicker értesülései szerint a Wolfsburg közvetítőkön keresztül kapcsolatba lépett a Hertha vezetőedzőjével, Dárdai Pállal, de arra kevés az esély, hogy a magyar szakembert sikerül elcsábítania Berlinből. A német lap megjegyzi, a VfL vezérkara több évre szóló, a jelenleginél sokkal jobb anyagi feltételeket tartalmazó szerződést kínálna Dárdainak, aki azonban nem szeretné elhagyni a német fővárost.

A korábbi szövetségi kapitány jól érzi magát a Herthánál, amelynek utánpótlásában akkor is folytathatná a munkát, ha az első csapat éléről távoznia kellene.

A németek szerint a két város közti távolság nem jelentene áthidalhatatlan akadályt, hiszen Berlin és Wolfsburg légvonalban „csak” 177 kilométerre fekszik egymástól, de mivel Dárdait nem foglalkoztatja a váltás gondolata, ezért a zöld-fehéreknek valószínűleg másik szakember után kell nézniük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik