Gulácsi vetélytársat kaphat Mario Gómeztől, de aligha kell aggódnia

Vágólapra másolva!
2022.01.25. 10:54
null
Cho igen népszerű ezen a télen (Fotó: AFP)
Korunk millió és egy problémája között vagy talán éppen ezért is a futball népszerűbb, mint valaha, ha a helyszínen nem is mindig, de a televízióban, a sajtóban, a rádióban és az interneten milliárdok követik a kedvenceiket és a nagyon nem szeretetteket. Mint 2008 óta mindig, most is megpróbálkozunk a lehetetlennel, utat vágunk az átigazolási hírek és pletykák között. Vagy legalábbis kísérletet teszünk rá, jöhet a második kör!

Az RB LEIPZIG vezetői már többször is bejelentették, hogy nem vesznek senkit ezen a télen, és nem is adnak el senkit. Mivel a futball ezen a szinten (is) üzlet, a nyilatkozatokat az értékükön kell kezelni. A legkapósabb a Newcastle és a Manchester United által is csábított Amadou Haidara, akinek a nyáron lép érvénybe a 40 millió eurós kivásárlási opciója, most gigászi árat kérnek érte, talán csak el akarják csak rettenteni a kérőket. A legnagyobb összeget éppen most találtuk meg: 90 millió euró! A Liverpool Christopher Nkunkut szemelte ki magának, a Fichajes ötvenmilliós árat sejt a szélsőért, igaz, a portói Luis Díaz, Arnaut Danjuma és Jérémy Doku is éppen ennyibe kerülne, teszi hozzá a lap.

Kevin Kampl el tudna képzelni egy hosszabbítást, ezt onnan lehet tudni, hogy maga a 31 esztendős középpályás jelentette be, a Kicker pedig azt írta, hogy a lipcsei vezetőség nem akarja leigazolni az Angers támadóját, a 18 éves Mohamed-Ali Chót, az Evertonban és a PSG-ben is megforduló csatár elnökével összefutottak egy párizsi szállodában. Nem véletlen a német csapat retirálása, a L'Équipe szerint 20-25 millió eurót kérnek a játékosért, akire a Dortmund, a Chelsea és az Atlético Madrid is felfigyelt már. Cho 19 Ligue 1-meccsen 2 gólt lőtt...

Nordi Mukiele iránt az Atlético Madrid és a Manchester United érdeklődik, a Sky Germany és a L'Équipe már az árat is tudja: húszmillió euró. De azt is: januárban nem adják el. Legalábbis ennyiért, ezt már mi tesszük hozzá. A lassan újra formába lendülő André Silvát a Romával és az Atléticóval hozták hírbe, de őt eleve 23 millió euróért vették meg nemrégiben, az olaszok érdeklődtek Benjamin Henrichs iránt is, de őt nem engedik el a hivatalos álláspont szerint.

Nem meglepő módon fiatal kiszemeltekben nincs hiány: az Ajax még fiatalkorú balhátvédje, Prince Aning, a Köbenhavn ifijének középcsatára, Orri Steinn Óskarsson, a Dinamo Kijev U19-esei között villogó szenegáli szélső, Samba Diallo vagy az Arsenal 18 éves éke, Khayon Edwards is ilyen.

Már a brazil felnőttválogatott keretébe is bekerült a 23 éves támadómindenes, Artur, remeklésére a Manchester United, az Atalanta, a Real Madrid és a Barcelona is felfigyelt, de a Lipcse nyilvánvalóan eldöntheti, hová igazoljon a csatár, akit 2020-ban hatmillió euróért vásárolt meg a Palmeirastól az RB-csoport egyik ottani „leányvállalata”, az RB Bragantino.

Artur és a többi kiszemelt ügyét már az új lipcsei technikai igazgató, Mario Gómez intézi, de vannak európai kérői a 24 éves kapusnak, Cleitonnak és a 26 esztendős, a válogatott keretben már szintén megforduló Léo Ortiznak is, a brazil U20-as válogatott, 186 centiméter magas karmester, Bruno Praxedes az olasz sportújságíró, Marco Corradi szerint a napokban Lipcsébe költözhet.

Az amerikai középpályás, Brenden Aaronson egyre inkább kiemelkedik a Salzburgból, a The Athletic szerint a Leeds United megadja érte a 24 millió eurót, miután az első, 15 milliós ajánlatot elutasította az osztrák csapat. Aaronson neve nyilván előkerül majd Lipcsében is, de ennyi pénzért inkább kiengedik a „családból”.

Magyar szempontból a legérdekesebb kiszemelt Janis Blaswic, a Heracles Almelo harmincéves kapusa, aki korábban a Borussia Mönchengladbachban, a Dynamo Dresdenben és a Hansa Rostockban is védett.

Úgy látszik, szeretnek a megfigyelők is telekocsival utazni, vagy lebuktatják magukat a közösségi oldalas bejegyzésekkel, de a BORUSSIA DORTMUND is érdeklődik Prince Aning, Orri Steinn Óskarsson és Mohamed-Ali Cho iránt, ám a Hoffenheim 16 éves ígérete, Tom Bischof is közös célpont a lipcseiekkel.

Lehet pár távozó is a télen, íme, a jelöltek! A német Sport 1 szakértője, Patrik Berger szerint Axel Witsel szeretne hazatérni Belgiumba, és a Standard Liege megkereste ez ügyben, sőt legújabb kérője a Juventus, a mostanában egyre jobb formában és egyre hatékonyabban futballozó középpályás, Mahmoud Dahoud felkerült a Newcastle United kilométeres kiszemeltlistájára, a középső védő Dan-Axel Zagadouért érdeklődik a manchesteri United, a Real Madridtól 2020-ban tartós kölcsönbe megkapott, de nem bizonyító brazil karmester, Reinier az Alavéshez, a Getaféhez vagy az Espanyolhoz kerülhet kölcsönbe, vagy megveszi a Realtól a Benfica; a Bundesligában 98 perc alatt két gólig jutó cserecsatárt, Steffen Tiggest kölcsönkérte a Bochum, a 12-szeres válogatott bal oldali mindenest, a 25 millió euróért vett Nico Schulzot meg szeretné venni a Fenerbahce, és ez egy ottani sajtótájékoztatón már téma volt (egy török illetékes már azt is tudja, hogy Schulz évi ötmillió euró fizetést kapna, nyilván bruttóban), a nyáron nyolcmillió eurós vételi opcióval kölcsönvett szélső, Marin Pongracic pedig talán már januárban visszatérhet a feladóhoz.

A cserekapus Roman Bürkit a St.-Étienne és a Qarabag is meg szerette volna szerezni, de méretes akadálynak bizonyult a futballista jelenlegi évi ötmillió eurós fizetése...

Erling Haalandnak több az udvarlója, mint a falu legszebb lányának, de ő még marad, a nyárig egészen biztosan.

Távozik a nyáron a Nantes együttesétől a gólerős 23 éves csatár, Randal Kolo Muani, de állítólag nem a Dortmunddal, hanem az Eintracht Frankfurttal egyezett meg. A Freiburg hajlandó lett volna most kilencmillió eurót fizetni érte, csak azért, hogy biztosra menjen, de a csatár nem akart oda aláírni. Cho ellenben a Dortmundhoz áll közelebb, bár a Fussball Transfers szerint fél évet kölcsönben még marad az eladónál. Egy francia szakíró szerint Cho nem Haaland utóda lesz, mert más stílusban játszik, ő Ousmane Dembélé és Pierre-Emerick Aubameyang „keveréke”.

Donny van de Beeket és Amad Diallót is kölcsönadhatja a Manchester United, és bizony nagy hasznukat lehetne venni a bajnoki címért folyó harcban, a tuttomercatoweb.com szerint a BvB figyelemmel követi Pierre-Emerick Aubameyang helyzetét, ugyanakkor nála jóval fiatalabb csatárokkal folytat komolyabb tárgyalásokat: az egyikük a nemrégiben még a Barcelonában játszó Yusuf Demir, a másik meg a salzburgi Karim Adeyemi.

Egyébként sem tudja felvenni a Dortmund a harcot az árversenyben a topklubokkal, Andreas Christensennel is hiába egyezkedik, az évi 14.4 milliós bért nem tudja megadni neki, Erling Haaland ügyében meg pláne nem tudnak felmenni az évi 30 milliónál kezdődő sztárbérig, maximum csak a mostani duplájáig, bruttó 16 millióig. Manuel Akanji már évi hétmillióért is hosszabbít, ennyi kevés lesz a Premier League összes jó csapata által megkeresett Denis Zakariának.

A Bayernnel kell ráadásul versenyt futni a 19 éves középcsatárért, az új cseh szupersztárért, Adam Hlozekért, érte minimum 25 milliót kap majd a Sparta Praha. Inkább az olcsóbb fiatalokkal tárgyalhat eredményesen a Borussia, mint a PSG karmestere és szélső hátvédje, Ismaël Gharbi és Colin Dagba, a Besiktas 17 éves középpályása, Emirhan Ilkhan és a Barcelona húszéves bekkje, Mika Mármol.

Vagy a 17 esztendős Marcel Wenig, aki a német Sport 1 szerint tudatta a Bayern München vezetőivel, hogy legkésőbb a nyáron hátat fordít a klubnak – a Dortmund ugyan csak a tartalékok közé venné meg, de rendszeresen edzhetne az első csapattal.

Néha a lehetőség ott van az ember orra előtt, vagy legalábbis közel ahhoz: a Birmingham City U17-es angol válogatott támadója, Jobe Bellingham is a Dortmund által megfigyelt labdarúgók közé tartozik. Igen, ő Jude Bellingham testvére, és már játszott egy bajnokin a felnőttek között. Vele egykorú az Atalantától elszipkázott középső védő, a sokszoros olasz U17-es válogatott Filippo Calixte Mane, a szenegáli származású játékos az U19-esek között szerepel.

Egyelőre.

A BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 TELE

ARMINIA BIELEFELD
Érkezett: Burak Ince (Altinordu, 500 000 euró), Gonzalo Castro (egyesület nélküli), George Bello (Atlanta United, 1 800 000)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Lennart Czyborra (Genoa)

AUGSBURG
Érkezett: Ricardo Pepi (Dallas, 16 360 000 euró)
Távozott:

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett: Szardar Azmun (Zenit, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Lennart Grill (Brann)
Távozott: Panajotisz Recosz (Hellas Verona, i.)
Kölcsönbe: Nadiem Amiri (Genoa)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Adrian Fein (Greuther Fürth)
Távozott: Michaël Cuisance (Venezia, 4 000 000 euró)
Kölcsönbe: Bright Arrey-Mbi (1. FC Köln), Adrian Fein (Dynamo Dresden)

BOCHUM
Érkezett: Jürgen Locadia (Brighton, ingyen)
Távozott: Novothny Soma (Anorthoszisz), Raman Chibsah (Apollon Szmirnisz, ingyen)
Kölcsönbe: Silvere Ganvoula (Cercle Bruges)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett:
Távozott:
Kölcsönbe: Ansgar Knauff (Eintracht Frankfurt), Tobias Raschl (Greuther Fürth)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:
Marvin Friedrich (Union Berlin, 5 500 000 euró)
Távozott: Denis Zakaria (Juventus)
Kölcsönbe: Hannes Wolf (Swansea), Torben Müsel (Eupen)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett:
Kölcsönbe:
Ansgar Knauff (Dortmund)
Távozott: Fabio Blanco (Barcelona B, 500 000)
Kölcsönből vissza: Amin Younes (Napoli)

FREIBURG
Érkezett: Hugo Siquet (Standard Liege, 4 500 000 euró)
Távozott: Dominique Heintz (Union Berlin, 150 000)

GREUTHER FÜRTH
Érkezett: Andreas Linde (Molde, ingyen), Afimico Pululu (Basel, 2 000 000)
Kölcsönbe: Tobias Raschl (Dortmund)
Távozott: Nunoo Sarpei (Ingolstadt, 50 000)
Kölcsönbe: Nils Seufert (Sandhausen)
Kölcsönből vissza: Cedric Itten (Rangers), Justin Hoogma (Hoffenheim), Adrian Fein (Bayern München)

HERTHA BSC
Érkezett: Fredrik André Björkan (Bodö/Glimt, ingyen), Lee Dong Dzsun (Ulszan Hyundai, 800 000), Marc Oliver Kempf (VfB Stuttgart, 500 000), Kelian Nsona (Caen, 500 000)
Távozott: Dennis Jastrzembski (Slask Wroclaw, ingyen)
Kölcsönbe: Krzysztof Piatek (Fiorentina)

HOFFENHEIM
Érkezett: Fisnik Asllani (Hoffenheim II)
Kölcsönbe: Justin Che (Dallas)
Kölcsönből vissza: Lucas Ribeiro (Internacional), Bruno Nazário (América FC), Justin Hoogma (Greuther Fürth), Joao Klauss (Standard Liege)
Távozott: Justin Hoogma (Heracles Almelo), Joshua Brenet (Twente, ingyen), Bruno Nazário (Vasco da Gama, ingyen)
Kölcsönbe: Melayro Bogarde (Groningen), Lucas Ribeiro (Ceará), Joao Klauss (St. Truiden), Mijat Gacsinovics (Panathinaikosz), Szargisz Adamjan (FC Bruges)

1. FC KÖLN
Érkezett:
Kölcsönbe: Julian Chabot (Sampdoria, 300 000), Bright Arrey-Mbi (Bayern München)
Távozott: Rafael Czichos (Chicago Fire, 455 000), Robert Voloder (Maribor, kölcsön után végleg, 100 000), Szava-Arangel Csestics (HNK Rijeka, ingyen), Jorge Meré (CF América, 900 000)
Kölcsönbe: Noah Katterbach (Basel)

MAINZ
Érkezett:
Kölcsönbe: Delano Burgzorg (Heracles Almelo, 300 000)
Távozott: Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace, kölcsön után végleg, 11 000 000)

RB LEIPZIG
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Caden Clark (New York RB), Fabrice Hartmann (Paderborn)
Távozott: Luan Candido (RB Bragantino, kölcsön után végleg, 1 500 000), Marcelo Saracchi (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Brian Brobbey (Ajax), Joscha Wosz (Hallescher FC), Ilaix Moriba (Valencia), Fabrice Hartmann (Eintracht Braunschweig)

VfB STUTTGART
Érkezett:
Érkezett:
Tiago Tomás (Sporting CP, 500 000)
Távozott: Marc Oliver Kempf (Hertha, 500 000), Hamadi al-Gaddiui (Pafosz, 70 000)
Kölcsönbe: Philipp Klement (Paderborn), Momo Cissé (Wisla Kraków)

UNION BERLIN
Érkezett:
Dominique Heintz (Freiburg, 150 000 euró), Schäfer András (DAC, 1 000 000), Sven Michel (Paderborn, 2 500 000)
Távozott: Cedric Teuchert (Hannover), Marvin Friedrich (Mönchengladbach, 5 500 000), Max Kruse (Wolfsburg, 3 000 000)
Kölcsönbe: Tymoteusz Puchacz (Trabzonspor, 200 000), Fabio Schneider (KuPS), Pawel Wszolek (Legia Warszawa), Rick van Drongelen (Mechelen)

WOLFSBURG
Érkezett: Jonas Wind (Köbenhavn, 12 000 000), Kevin Paredes (FC United, 6 680 000), Max Kruse (Union Berlin, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Bryang Kayo (Viktoria Berlin)

Távozott: Wout Weghorst (Burnley, 14 000 000), Marvin Stefaniak (Würzburger Kickers, i.), Daniel Ginczek (Fortuna Düsseldorf), Jannis Lang (Erzgebirge Aue), Admir Mehmedi (Antalyaspor), Josuha Guilavogui (Girondins Bordeaux)
Kölcsönbe: Bryang Kayo (1. FC Nürnberg)

Vastaggal az előző hét nap igazolásai, lezárva hétfőn.

A SOROZAT TOVÁBBI CIKKEI ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik