nemzetisport.hu 2015.08.08 06:58 Frissítve: 2015.08.08 08:53

Dárdai: Ha kívánhatnék egy játékost, Dzsudzsák lenne az

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, a Hertha BSC vezetőedzője a berliniek hétfői, Arminia Bielefeld elleni kupamérkőzése előtt adott hosszú interjút a Nemzeti Sportnak, melyben az átigazolási terveiről is beszélt. Ha egy játékost kérhetne, Dzsudzsák Balázs lenne az.

Dárdai Pál realista: a Hertha célja nem lehet más, mint a bennmaradás a Bundesligában (Fotó: AFP)

– Az átigazolási piacon nem voltak túlságosan aktívak.
– Csakugyan nem. Két jelentősebb igazolásunk volt eddig, a Bayernből Mitchell Weiser, a Freiburgból pedig Vladimír Darida érkezett hozzánk. Előbbi kétségkívül tehetséges, de még fiatal, utóbbi viszont valódi minőséget képvisel, nem véletlenül tagja a cseh válogatottnak, nekünk is nagy hasznunkra lesz. Kellenek az ilyen emberek ahhoz, hogy megragadjunk az első osztályban. Tudomásul kell vennünk, a Bundesligában van még tíz olyan csapat, mint a Hertha, ebből a tizenegyből kerül ki a két tuti kieső. Mivel anyagilag még nem állunk túl jól, sztárokra nem telik, így a célunk egyelőre nem lehet más, mint a bennmaradás kiharcolása. Ettől függetlenül szeretnénk még erősíteni, s elképzelhető, hogy sikerül is. Ugyanakkor nem kapkodunk, annak nincs értelme. Vagy minőségi játékost igazolunk, vagy senkit.

– Hadd említsek most én neveket! Kezdeném az új kapusedzőjükkel, Petry Zsolttal.
– Remekül dolgozik, jó a munkamorálja, újak, egyben kiválóak a módszerei, szeretik a kapusok. Maximálisan elégedett vagyok vele.

– Dibusz Dénes is megismerheti?
– Amikor az erősítésen gondolkodtunk, Dénes és az akkor még ingyen igazolható Bogdán Ádám nevét is felírtam a listára. Ádám már biztosan nem lesz a miénk, és jelen állás szerint Dénes sem. Ha jól sejtem, Dzsudzsák Balázs következik.

– Talált.
– A mai napig várom, hogy belépjen az ajtón. Ha kívánhatnék egy játékost, ő lenne az. Tisztában vagyok azzal, hogy a megszerzése nem egyszerű, ráadásul amíg Ronny itt van, nem lesz rá pénz, de még mindig nagyon szívesen látnám az öltözőben. Meglátjuk.

A VÁLOGATOTTRÓL MÁR NEM SZERETNE BESZÉLNI: „VISSZAVEDLETTEM SZURKOLÓVÁ”. MIT MOND DÁRDAI PÁL A HERTHA FELKÉSZÜLÉSRŐL, ARRÓL, HOGY MIRE ELÉG NEGYVEN PONT A BUNDESLIGÁBAN, ILLETVE ARRÓL, MIBEN MÁS EZ A HERTHA, MINT A TAVASZI? KERESSE PIETSCH TIBOR KÉTOLDALAS INTERJÚJÁT A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!

2021.12.05 22:34:50

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mást is tudnak, mint edzőt váltani.

2021.12.04 08:34:36

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Lewandowski két góllal segítette fontos győzelemhez a bajorokat a rivális ellen, egyszer Haaland is betalált.

2021.12.03 14:51:16

Német labdarúgás K. T. I.

A hazai együttes megpattanó lövés után Timo Baumgartl találatával szerezte meg a három pontot.

2021.11.30 00:06:33

Német labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Elképzelhető, hogy Dárdai Pál örök berliniből „rendes edző” lesz.

2021.11.28 16:25:28

Német labdarúgás R. P.

Gulácsi és Orbán nem játszhatott a koronavírus miatt, a Bayer megérdemelten győzött.