Bundesliga: újabb „csodagyerek” igazol Dortmundba – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.01.25. 18:13
null
Julien Duranville, Európa egyik legnagyobb tehetsége a Dortmundba igazolhat (Fotó: AFP)
Német sajtóértesülések szerint az Anderlecht 16 éves szélsője, Julien Duranville a Borrusia Dortmundba igazol. Az egyik legnagyobb belga tehetségnek tartott játékosa héten áteshet az orvosi vizsgálatokon, és a hivatalos bejelentés is megtörténhet.

Julien Duranville 16 évesen és 17 naposan debütált az Anderlecht felnőtt csapatában. Idén összesen hat bajnokin lépett pályára, amelyeken 241 percet töltött a pályán. Első gólját az OH Leuven ellen szerezte meg (2–2). Összesen 10 mérkőzésen lépett az idényben pályára minden sorozatot figyelembe véve a felnőttek között. A balszélső kiváló cselezéséről és remek egyensúlyérzékéről híres.

Duranville iránt számos európai klub érdeklődött, azonban a belga tinédzser a Dortmundot választotta karrierje következő lépéseként. Patrick Berger, a Sport 1 újságírója szerint 8.5 millió + 3 millió euró lesz az átigazolási díj.


A sárga-feketék átigazolási stratégiája különösen vonzó a kontinens legjobb fiatal játékosai számára, ugyanis játéklehetőséghez jutnak a világ egyik legerősebb bajnokságában és a Bajnokok Ligájában, amikor pedig egy jómódúbb klub szeretné őket leigazolni, az 1996-os BL-győztes nem áll az útjukba.

Nagyon fiatalon igazolt a német klubhoz Jadon Sancho, Erling Haaland, Jude Bellingham, Karim Adeyemi, Ousmane Dembélé, és Jamie Bynoe-Gittens is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik