Megszenvedett a Lipcse a Wolfsburggal, de megvan az első győzelme

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2022.08.27. 15:16
null
Nkunku (balra) nagy formában, kétszer is betalált (fotó: AFP)
A Bundesliga 4. fordulójában az addig győzelem nélkül álló RB Leipzig hazai pályán két góllal nyert a Wolfsburg ellen. A küzdelmes találkozón a meccs elején és végén szerzett Nkunku-góllal vált biztossá a lipcsei diadal.
NÉMET BUNDESLIGA
4. FORDULÓ
RB Leipzig–Wolfsburg 2–0 (1–0)

Lipcse, Red Bull Arena. Vezette: Bastian Dankert
RB Leipzig: Blaswich – Simakan, W. Orbán, Halstenberg (Schlager, 81.) – Henrichs (Gvardiol, 42.), Laimer, Kampl (Haidara, 64.), Raum, Dani Olmo, Nkunku – André Silva (Werner, 64.). Vezetőedző: Domenico Tedesco
Wolfsburg: Casteels – R. Baku, Lacroix, Van de Ven, Paulo Otávio – Arnold (Svanberg, 72.), Guilavogui (F. Nmecha, a szünetben), Kaminski (Marmoush, a szünetben), Philipp (Brekalo, 59.), Kruse – L. Nmecha (Waldschmidt, 59.). Vezetőedző: Niko Kovac
Gólszerző: Nkunku (4. – 11-esből, 90.)

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyon várták már a lipcsei szurkolók, hogy megszülessen az első győzelme a csapatuknak. A Leipzigban ezúttal csak Willi Orbán lépett pályára a magyar válogatottak közül, és hozta a tőle megszokott jó játékot.

Úgy tűnt, biztos győzelmet arat a hazai csapat, hiszen már a 4. percben megszerezte a vezetést. Egy suta kezezés miatt ítélt a bíró tizenegyest a Lipcse javára, amelyet Nkunku biztos lábbal értékesített. 1–0

Az első félidő további része lényegében eseménytelenül telt el, egyik csapat sem tudott helyzetbe kerülni, jószerivel csak a szabálytalanságok hoztak élénkséget a meccsbe.

A második félidő elejét meghúzta a Wolfsburg, többször is helyzetbe kerültek a vendégek, és többször is csak Blaswich kapus nagy mentése mentette meg a hazaiakat a kapott góltól. Nagyjából a 70. percig tartott a vendégek vitézkedése, mert utána rákapcsolt a Lipcse. Átvette a kezdeményezést, és a csereként beállt Wernerrel az élen többször is helyzetbe került. Az már más kérdés, hogy Werner nem játszott jól, sokat hibázott, a végén mégis ő adta a gólpasszt.

A 90. percben ugyanis Werner Olmóval kényszerítőzött, majd jobbról gyengén középre adott, a hibázó védő ügyetlensége miatt a labda eljutott Nkunkuig, aki biztossá tette a hazai győzelmet. 2–0

A hazaiak megérdemelték a győzelmet, mert küszködve is gólokat szereztek, igaz, a játékuk minősége elmaradt a remélttől.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. perc: Vége a meccsnek, megvan a Lipcse első győzelme az idényben. 2–0

90. perc: Öt perc a hosszabbítás.

90. perc: GÓÓÓÓL! ELDŐLT! Werner kényszerítőzött Olmóval, majd jobbról középre adott, Paulo Otávio ügyetlenül nem tudott menteni, a kapus is elcsúszott, így a nevető harmadik, Nkunku 4 méterről az üres kapuba passzolt. 2–0

90. perc: Laimer szerzett labdát a felezővonal környékén, elnyargalt a wolfsburgi tizenhatosig, ott azonban nem sikerült belőni.

88. perc: Werner kapott sárgát, mert jól megtaposta Felix Nmechát.

87. perc: Baku „veszélyeztetett” egy kapu mögé küldött beadással.

81. perc: Újabb lipcsei csere, Halstenberg helyett Schlager játszik tovább.

79. perc: Megint Werner! Halstenberg remek beadását 11 méterről csak térddel tudta elrúgni – magasan a léc fölé.

76. perc: Werner került nagy helyzetbe, 17 méterről lövésre készült, amikor Van de Ven beérte, és kiválóan szerelte.

72. perc: Vendégcsere, Arnold helyett Svanberg a pályán.

71. perc: Werner óriási lesen kapta meg a labdát, a partjelző nem jelzett, a visszagurítást Olmo lőtte a jobb alsóra, a kapus védett. Utólag persze visszavonták volna, ha gól.

70. perc: Dani Olmo bal oldali szögletét fejelte rá Orbán, Casteelsvédett.

64. perc: André Silva helyett Werner, Kampl helyett Haidara a pályán a Lipcsében.

62. perc: Nkunku indult meg a kapu felé, majd éles szögből, balról ellőtte, pontosan az oldalhálóba.

60. perc: Blaswich ismét óriásit védett, és ezúttal is egy megpattanót kellet kitolnia a léc alól.

59. perc: Philipp helyett Brekalo, Lukas Nmecha helyett Waldschmidta Wolfsburgban.

57. perc: Felix Nmetcha lőtte el kapásból a jobb oldali beadást, a labda megpattant Orbánon, így Blaswichnak óriás bravúr kellett, hogy ki tudja ütni a labdát.

56. perc: Marmoush egy jó csel után a lipcsei tizenhatos bal sarkáról jelentkezett egy tekeréssel, éppen a kapus kezébe.

53. perc: Baku is kapott egy sárgát, ő Dani Olmót rendszabályozta meg szabálytalanul.

51. perc: Paulo Otávio kapott sárga lapot az André Silva ellen elkövetett szabálytalanság miatt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, vezet a Lipcse. 1–0

45+2. perc: André Silva tiltakozott, hogy őt bántották a tizenhatoson belül, és Dankert mégsem sípolt. Nagy színházat rendezett, de nem volt az semmi.

42. perc: Henrichs levonulás közben elmormolt szavai nem Johann Wolfgang Goethe valamelyik versét idézték…

42. perc: Időzített bombát hatástalanított a lipcsei edző, mert Henrichset lehozta a pályáról, nehogy kiállítsák. Gvardiol állt be a helyére.

37. perc: Tedesco fogta a fejét azt hitte, megfogyatkozik a csapata. Történt ugyanis, hogyHenrichs hátracsapott a kezével, eltalálta az ellenfelét, és bár kinézett neki egy sárga (immár a második), a bíró megkönyörült a lipcsei ászon.

36. perc: Olmo remek beadását Simakan 6 méterről oda fejelhetette volna, ahová akarja, ő viszont a léc fölé fejelt.

35. perc: Kiderült, hogy André Silva is ott van a pályán. Most ugyanis 10 méterről jobbal lőtt egyet kissé jobbról, a labda kipattant Casteelsről, de utána felszabadult a vendégek kapuja.

33. perc: Henrichs gondolta úgy, hogy a tizenhatos jobb sarkáról akár be is tekerhetné a hosszú felsőbe, a próbálkozása azonban egy kicsivel célt tévesztett.

31. perc: Wolfsburgi próbálkozás, Arnold 18 méteres lövése után pattant le a labda az egyik védő lábáról.

26. perc: Nkunku iramodhatott meg a felezővonaltól a wolfsburgi kapu felé, ezt nem hagyhatta Arnold, aki a szabálytalanságáért sárgát kapott.

25. perc: Az utóbbi időben mindkét csapat kapuja előtt adódtak lehetőségecskék, jó iramú a játék.

15. perc: Óriásit hibázott a wofsburgi védelem, Van de Ven ügyetlenkedett a saját tizenhatosán belül, így csaphatott le a labdára Olmo, aki 15 méterről az üresen hagyott jobb alsó mellé lőtt.

12. perc: Kampl jó beadását André Silva csúsztatta meg 9 méterről, éppen Casteels kezébe.

11. perc: Raum bal oldali beadását Lacroix ezúttal kéz használata nélkül fejelte ki szögletre. A kis szöglet után könnyedén mentettek a védők.

8. perc: Henrichs rántotta le Paulo Otáviót, kapott is egy sárga lapot.

4. perc: GÓÓÓL! VEZET AZ RB LEIPZIG! Nkunku végezte el a tizenegyest, és némi toporgás után élesen a jobb alsóba lőtt. 1–0

4. perc. Bizony, ez tizenegyes a Lipcsének!

3. perc: Bal oldali lipcsei szöglet után Lacroix-nál kezezést láttak, munkában a videobíró.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Lipcse fehér-pirosban, a Wolfsburg tiszta neonzöldben játszik.

 

Mivel Gulácsi Péter továbbra is sérült, a mai bajnokin Baswich fogja helyettesíteni. Szoboszlai Dominikot két meccsre tiltották el a kiállítása után, csak a következő fordulóban térhet vissza.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik