Bundesliga: elhalasztották a Hertha következő három bajnokiját

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 14:34
null
Elhalasztották a berliniek következő három bajnokiját (Fotó: AFP)
Mint ismert, Dárdai Pál vezetőedző, segítője, Admir Hamzagic és két játékos, Dodi Lukebakio, valamint Marvin Plattenhardt is elkapta a koronavírust a Hertha BSC-nél. A Német Labdarúgóliga (DFL) a berlini klub kérésére elhalasztotta a csapat következő három Bundesliga-mérkőzését.

A mérkőzéseket a berliniek koronavírusos megbetegedései miatt nem tudják megrendezni. A Hertha vasárnap a Mainzhoz – Szalai Ádám együtteséhez – látogatott volna, majd szerdán következett volna a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg elleni hazai, jövő szombaton pedig a sereghajtó Schalke 04 elleni idegenbeli összecsapás. Az új időpontokról a jövő héten dönt a DFL.

Csütörtök reggel derült ki, hogy Dárdai Pál vezetőedző, Admir Hamzagic másodedző, és a csatár Dodi Lukebakio koronavírustesztje is pozitív lett. Mindhárman tünetmentesek, és karanténba kerültek, ahogyan a kontaktszemélynek számító edző, Andreas Neuendorf is.

Estére kiderült, hogy egy újabb berlini játékos, Marvin Plattenhardt is megfertőződött, ezért péntektől kéthetes karantén vár az egész csapatra és a szakmai stáb minden tagjára, de ez automatikusan meghosszabbodik, ha az elszigeteltség ideje alatt újabb pozitív esetre, vagy esetekre derül fény. Amennyiben ez bekövetkezne, a fővárosi együttes számára veszélybe kerülne a bajnokság befejezése. A Hertha BSC a 18 csapatos tabella 15. helyén áll.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik