Bundesliga: A bajnokság a legfontosabb – Sallai Roland

Vágólapra másolva!
2022.08.02. 18:09
null
Sallai Roland szerint a bajnokság a legfontosabb a Freiburg számára (Fotó: AFP)
Sallai Roland csapata, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő SC Freiburg számára nem elvárás a nemzetközi kupaindulást érő helyezés elérése a következő idényben – írja az MTI.


„Az utóbbi időszakban megmutattuk, hogy jó középcsapat vagyunk. A bajnokság a legfontosabb, de európai kupaindulást érő helyen végezni nem papírforma” –
nyilatkozta kedden az M1 aktuális csatornán Sallai. Hozzátette, minden évben szeretnének fejlődni, másrészt nagyon örülnek, hogy idén meg tudják mutatni magukat az Európa-ligában, de a vezetőség részéről nem elvárás, hogy az új évadban is nemzetközi szereplésre jogosító helyezést érjenek el a Bundesligában.

A 36-szoros válogatott szélső négy évvel ezelőtt igazolt Freiburgba, azóta a csapat sorrendben a 13., a 8., a 10., legutóbb a 6. helyen zárt a német élvonalban.

A magyar futballista megjegyezte, nehéz lesz három sorozatban, az Európa-ligában, a Bundesligában és a Német Kupában is helyt állniuk.

A hazai kupasorozat 1. fordulójában vasárnap a másodosztályú 1. FC Kaiserslautern otthonában szerepelt a Freiburg, és hosszabbítás után 2–1-re győzött. A vendégek első gólját Sallai szerezte, akit a szünetben cseréltek be, majd a 82. percben egy szöglet után az öt és feles vonaláról egyenlített.

„Tudtuk, hogy az ellenfelünk nagyon erős lesz hazai pályán. Jól felkészültünk rájuk, fontos volt, hogy az első tétmeccsünket megnyerjük az évadban” – nyilatkozta.

A Freiburg a bajnokság 1. fordulójában szombaton az Augsburg vendégeként lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik