B. D. K. 2021.02.01 10:23

BL: felcserélődhet a pályaválasztói jog a Leipzig–Liverpool párharcban

Németországba nem lehet beutazni Nagy-Britanniából az RB Leipzig–Liverpool Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásának másnapjáig. A szombaton hatályba lépett német rendelet ugyan tartalmaz kivételeket, de a sport nem tartozik ezek közé, így a német RBlive.com szerint elképzelhető, hogy a párharcot nem hagyományos keretek között rendezik meg.

Az UEFA döntése nagy hatással lesz a párharc kimenetelére (Fotó: AFP)

 

Németországban szombaton lépett hatályba az a rendelet, melynek értelmében február 17-ig nem utazhatnak be a koronavírus-mutációtól leginkább érintett helyekről, így például Nagy-Britanniából sem. Ez azt jelenti, hogy a február 16-ára kiírt RB Leipzig–Liverpool nyolcaddöntőt jelen állás szerint nem lehetne az eredeti keretek között megrendezni (a visszavágóra március 10-én, Liverpoolban kerül sor). A német belügy- és egészségügyi minisztérium eddig nem foglalt állást a németországi találkozó ügyében. A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig egyelőre nem vette fel a kapcsolatot az UEFA-val.

A német sajtó két alternatívát vázol fel, amely megoldást jelenthet a kialakult helyzetre: az egyik a pályaválasztói jog felcserélése lehet, így, noha a Bajnokok Ligája csoportkörében elért eredmények alapján a Liverpool „élvez előnyt” azzal, hogy a visszavágót otthon játszaná, Angliában rendezhetik meg az első mérkőzést és március közepén Németországban a másodikat.

 


 

A másik lehetséges megoldás az lehetne, hogy Lipcse helyett nem Németországban, hanem semleges pályán játszanák le a párharc első meccsét.

Nagy-Britannia mellett Dél-Afrikából, Portugáliából, Brazíliából és Írországból is tilos Németországba utazni az új rendelet értelmében. Kivételt képez a Németországban élők, az átutazók és az áruszállítás köre.

2021.06.07 17:55:43

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„A támadóharmadban bárhol bevethető, mindig meglepi a védőket váratlan megoldásaival.”

2021.05.27 23:34:16

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. El is érkeztünk a Dárdai-jelenség kulcsához.

2021.05.25 23:33:11

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nálunk nem a szakmai vonulat, hanem az eredmények döntöttek búcsúról, érkezésről.

2021.05.22 15:18:45

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A félidőben még a tartalékos berliniek vezettek, de végül vereséggel zárta az idényt Dárdai Pál csapata.

2021.05.22 15:03:31

Német labdarúgás K. T. I.

A Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann idegenbeli vereséggel búcsúzott el a lipcsei csapat kispadjától.