Bayern München: Uli Hoeness mától újra szabad ember

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.29. 16:45
Uli Hoenesst, a Bayern München labdarúgócsapatának korábbi elnökét hétfőn 637 nap után szabadlábra helyezték. A 64 éves Hoeness szerdán már ott lenne az Allianz Arénában, amikor a német rekordbajnok a Mainzot fogadja a Bundesligában.

A Welt információi szerint hangos zene hallatszik a Hoeness-villából a bajorországi Bad Wiessee-ben. A helyszínen lévő német újságírók arról számoltak be, hogy az egész család ünnepel.

A korábbi világ- és Európa-bajnok középpályás adócsalás miatt jelentette fel magát 2013-ban, majd 2014 márciusában három és fél év börtönbüntetésre ítélték. A Bayern München utánpótlás-csapataihoz 2015 januárjától kijárhatott dolgozni, és hétköznap esténként hat órára kellett visszaérnie a börtönbe. Ekkortól a hétvégéket már otthonában tölthette.

Hoeness korábban 28.5 millió euró adót nem fizetett be, ám kompenzálásként már több mint 43 milliót utalt át az adóhatóságok számlájára.

Az augsburgi tartományi bíróság 2016 januárjában közölte: Hoeness jó viselkedésére hivatkozva megfelezik a büntetést, így a korábbi Bayern-elnök február 29-én szabadulhat. A szakember – aki körülbelül 20 kilót fogyott az előző két évben –, elsősorban pihenni szeretne, majd nyáron egy hosszabb üdülést is tervez a családjával.

Idén július 1-jén lejár Karl Hopfner mandátuma a bajorok elnöki székében. A novemberi választáson több mint valószínű, hogy újra Uli Hoeness lesz a befutó.

„Élvezni fogom a futballt, kijárok a stadionba és újra szurkoló leszek” – mondta a múlt héten a Kickernek adott interjújában Uli Hoeness.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik