Bayern: egy nap, két eset – Kimmich is elkapta a koronavírust

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.11.24. 18:21
null
Sajtóhírek szerint Kimmich is megfertőződött (Fotó: AFP)
Alig néhány órával azután, hogy Eric Maxim Choupo-Moting koronavírustesztje pozitív lett, a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-meccset kontaktszeméllyé válása miatt kihagyó másik Bayern München-játékosról is kiderült, hogy elkapta a fertőzést. Joshua Kimmich helyzete annyiból érdekes, hogy épp kedden lehetett arról olvasni, a klubvezetők által kilátásba helyezett szankciók után hajlik arra, hogy amilyen hamar csak lehet, beadassa magának a Covid elleni védőoltást. A jelek szerint a következő hónapokban nem fogja…

 

A Bayern-játékosok kálváriája a válogatott meccsek miatti szünetben indult, amikor is Niklas Sülét pozitív koronavírustesztje miatt haza kellett küldeni a német válogatott felkészüléséről. A németországi szabályoknak megfelelően az oltás nélküli kerettagokat szintén elkülönítették. Kontaktszemélyként előbb Joshua Kimmich, majd a pénteki, Augsburg elleni bajnokit követően Serge Gnabry, Jamal Musiala, Serge Gnabry és Eric Maxim Choupo-Moting is karanténba került.

Érdemes megjegyezni, hogy a sajtóhírek korábban arról szóltak, hogy öt futballista van a Bayern keretében, aki a vezetőség határozott kérésére is ágál az oltás ellen. Jó eséllyel a kontaktszemélyként karanténba került futballisták névsora és az eddig oltás nélküli öt futballista azonos, ugyanis Németországban a legalább két oltást felvetteket nem kötelezik karanténra csupán érintkezés miatt…

A Bayernnél épp hétfőn jelentették be, hogy amennyiben oltatlan játékos kerül karanténba a járvány idején, úgy az adott futballista arra az időszakra lemondhat a fizetéséről – ez egyébként szintén összhangban van az új német szabályozással.

A Bild ennek apropóján azt írta kedden, hogy hárman, Kimmich, Gnabry és Cuisance már jelezte, hogy meggondolták magukat és vállalják az oltakozást. Kimmich oltása a jelek szerint csúszni fog, ugyanis a fertőzést frissen elkapva Németországban sem lehet felvenni a vakcinát. Az ötök közül épp ő kapta a legtöbb kritikát a német sajtóban, ugyanis korábban több kampányban is szerepet vállalt, melyben a vakcina fontosságáról beszélt, ennek ellenére döntött úgy, hogy nem veszi fel azt.

A Bayern hivatalos honlapja szerda délután, szűkszavú közleményben tudatta, hogy Choupo-Moting pozitív tesztet produkált. Kimmich helyzetéről még nem érkezett hivatalos bejelentés.

A bajorok kedden csupán négy mezőnyjátékossal és két kapussal a kispadon tudtak kiállni a Dinamo Kijev ellen. Julian Nagelsmann csapata ezzel együtt is nyert és biztosította az első helyét a kvartettben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik