SZ. R. 2021.07.23 12:38 Frissítve: 2021.07.23 13:09

Bayern: jótékonysági mérkőzést játszanak a Schalkéval

Hivatalos oldalán jelentette be a Bayern München, hogy legalább 1 millió euróval segíti az Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék-Pfalz környékén történt áradások áldozatait. A klub a támogatás mellett a Schalke ellen egy jótékonysági mérkőzésen is pályára lép, amelynek bevételét szintén az áldozatoknak ajánlja fel.

Jótékony célból csap össze a német bajnoki címvédő és a kieső (Fotó: AFP)

 

Eldőlt Kingsley Coman sorsa?
Sajtóhírek szerint kétséges volt Kingsley Coman jövője a bajoroknál, ám a Bayern München a hivatalos oldalán bejelentette, hogy a futballista új mezszámot kapott, s az előttünk álló idényben a 11-es dresszt viseli majd. Ezzel a bejelentéssel jelentősen megnőtt az esélye annak, hogy a francia labdarúgó marad a bajoroknál.

A mérkőzés pontos időpontját még nem határozták meg, de a csapatok már aláírták a szerződést és mindenben megegyeztek. A két együttes egyetértett abban, hogy sürgősen segíteniük kell azoknak az embereknek, akiknek a megélhetésük nehéz helyzetbe került az áradások miatt. A Bayern München emiatt 1 millió eurót ajánlott fel az Észak-Rajna-Vesztfália és a Rajna-vidék-Pfalz környékén élőknek, míg a klub segélyszervezete 100 ezer euróval segíti a bajorországi vihar károsultjait.

„Sokkoltak az áradásról látott képek. Muszáj, hogy összetartsuk ebben a szörnyű helyzetben. A labdarúgásnak fontos szerepe van a szolidaritásban és a társadalmi kérdésekben is felelősséget vállal. Csak elképzelni tudjuk azt, hogy min mehettek, min mennek keresztül az érintett régió lakosai. A jótékonysági mérkőzésünkkel, valamint a segélyszervezet felajánlásával szeretnénk segíteni ezeket az embereket. A Bayern szolidaritást vállal az áldozatok mellett. Szeretnék köszönetet mondani az FC Schalkénak, amely azonnal elfogadta a meghívásunkat” – nyilatkozta Herbert Hainer, a bajor klub elnöke. A gelsenkircheni együttes elnökségi tagja, Peter Knäbel is megerősítette a müncheniek első emberének szavait, valamint hozzátette, fontos üzenetet küldenek ezzel az embereknek: „Nem vagy egyedül” – fogalmazott.

A Bayern München az 1. FC Köln elleni felkészülési mérkőzése után már 100 ezer euróval támogatta az áradás károsultjait a kölniekkel, valamint a klub szponzorával, a Telekommal együtt.

2021.09.17 11:26:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Dárdai Márton gólpasszal és fegyelmezett védőmunkával járult hozzá a sikerhez, Ekkelenkamp is remekelt.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.

2021.09.02 13:40:27

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szerzett egy védőt még a Dortmund, barcelonai csodagyereket vett a Leipzig a bajoroktól kapott pénzen.

2021.08.28 23:08:34

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Két csatáráért 50 millió eurót kapott a Hertha • Raiola segítségével készül a Bajnokok Ligájára a Wolfsburg?

2021.08.29 16:32:26

Német labdarúgás R. P.

Orbán ziccert hibázott, Roussillon gólja döntött. A Wolfsburg három győzelemmel vezeti a bajnokságot.