A Mainztól ősszel távozott Bo Svensson lesz Schäferék edzője

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 17:51
Bo Svensson lesz Schäfer Andrásék edzője (Fotó: Getty Images)
Bo Svensson lesz a magyar válogatott Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A dán szakember korábban a Mainzot irányította, a fővárosiak kispadján pedig azt a Marco Grotét váltja, aki a május elején menesztett Nenad Bjelica helyét vette át ideiglenesen.

Az Union azok után, hogy egy idénnyel korábban negyedik lett a német élvonalban, a mostani szezonban csak az utolsó fordulóban kerülte el az osztályozós helyezést. Svensson 2021-től tavaly novemberig irányította a Mainzot. Akkor a Mainz kilenc fordulót követően nyeretlenül, három pontot szerezve az utolsó helyen állt. A klub nélküle végül a 13. pozícióban végzett.

Svensson játékosként 291 mérkőzésen lépett pályára az FC Köbenhavn, a Mönchengladbach és Mainz csapataiban, továbbá háromszor szerepelt a dán válogatottban is. 2015-ös visszavonulása után a Mainznál kezdte meg edzői karrierjét, ahol eleinte Martin Schmidt segédedzőjeként, majd ifjúsági csapatok trénereként dolgozott. 2021 januárjában lett a Mainz vezetőedzője, és rögtön a klub történelmének legjobb tavaszi Bundesliga-szezonját hozta össze. Az ezt követő két idényben a 8. és a 9. helyen zárt.

Svensson végül 2023 novemberében jelentette be a lemondását, azóta nem vállalt munkát. „Oliver Ruhnerttel és Horst Heldttel szorosan egyeztetve a nyáron döntöttünk az új sportszakmai indulásról, és meg vagyunk győződve arról, hogy Bo Svensson jól illik a klubunkhoz” – mondta Dirk Zingler, az 1. FC Union Berlin elnöke.

„Régóta figyelem az Uniont, és biztos vagyok benne, hogy itt jó feltételeket találok a sikeres munkához” – idézi a klub honlapja Svenssont. – Az egység az, amit az Union sugároz. Alig várom az előttünk álló utat, és mindent megteszek azért, hogy sikeres évadot zárjunk.”


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik