A Karlsruhe legyőzte és megelőzte a Herthát

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 15:25
A Karlsruhe vendégeként kikapott a Hertha (Fotó: Getty Images)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 30. fordulójában a Hertha BSC 3–2-re kikapott a Karlsruhe vendégeként.

 

A találkozó előtt a Hertha egy ponttal megelőzte a Karlsruhét, az őszi mérkőzésükön négygólos döntetlen született. A Karlsruhe Marco Thiede révén a 16. percben az első szögletéből gólt szerzett. Nem sokkal később viszont jött az egyenlítés, az első gólnál tisztázni nem tudó Marc Kempf ugratta ki Fabian Reesét, aki középre tette, a Hertha házi gólkirálya, Haris Tabakovic pedig a kapuba talált.

 

 

A félidőre így is hazai előnnyel mehettek a csapatok, miután a 45. percben Igor Matanovic fejelt a Hertha kapujába (2–1).
 

A második félidőben hiába próbálkozott kétszer annyi lövéssel a Hertha, mint a Karlsruhe, gólt mégis a hazai csapat szerzett. Martin Wanitzek a tizenhatos sarkáról talált a kapu jobb oldalába, majd tíz perccel később Tabakovic büntetőből állította be a 3–2-es végeredményt. A Karlsruhe győzelmével a Herthát megelőzve az ötödik helyre ugrott előre a tabellán, míg Dárdai Pál együttese a hetedik.

 

 

NÉMET 2. BUNDESLIGA
30. FORDULÓ
Karlsruhe–Hertha BSC 3–2 (Thiede 16., Matanovic 45., Wanitzek 77., ill. Tabakovic 23., 87. – másodikat 11-esből)
Hertha: Dárdai Bence nem volt a keret tagja, Dárdai Márton végigjátszotta a találkozót, ifj. Dárdai Pál kezdőként 69 percet játszott.

A 2. Bundesliga állása 30 forduló után: 1. Holstein Kiel 61 pont, 2. St. Pauli 60 pont, 3. Düsseldorf 55 pont, 4. Hamburger SV 49 pont, 5. Karlsruhe 46 pont, 6. Hannover 45 pont, 7. Hertha BSC 44 pont, 8. Paderborn 43 pont.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik