2. Bundesliga: ifjabb Dárdai Pál duplázott, a Hertha négy gólt lőtt a Hansának

Vágólapra másolva!
2024.04.12. 19:18
Ifjabb Dárdai Pál góljával szerzett vezetést a Hertha a Rostock ellen
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 29. fordulójának pénteki játéknapján a Hertha BSC a Hansa Rostockot látta vendégül. A találkozó tízperces késéssel kezdődött, mivel a vendégek szurkolói füstbombákat dobáltak a pályára, emiatt semmit nem lehetett látni. Azonban a 18. percben már volt okuk örömre is a hazai szurkolóknak: a Hertha ugyanis ifjabb Dárdai Pál fejes góljával megszerezte a vezetést. Később duplázott is, a berliniek pedig végül 4–0-ra győztek.

A magyar játékos Marten Winkler beadása után megelőzte a védőjét, és négy méterről a kapu közepébe fejelte a labdát, ezzel vezetett a Hertha. VIDEÓ ITT!

A 31. percben Fabian Reese tizenegyesből duplázta meg az előnyt, elvéve a vendégek kedvét a játéktól.

Az 59. percben  ismét a Winkler, Dárdai kettős hozott össze egy gólt, a 21 éves német szélső jó helyzetfelismeréssel gurította le a labdát a második hullámban érkező Dárdainak, aki a kapuba belsőzött. VIDEÓ ITT! 

A hajrában az egykori NB I-es légiós Haris Tabakovic is beköszönt, így fölényes győzelmet aratott Dárdai Pál együttese, amely így 44 ponttal a tabella 6. helyén áll, öt ponttal lemaradva az osztályozót jelentő harmadik pozícióban tanyázó, de a hétvégén még nem játszó Fortuna Düsseldorf mögött.

2. BUNDESLIGA
29. FORDULÓ
Hertha BSC–Hansa Rostock 4–0 (Dárdai P. 18., 59., Reese 31. – 11esből, Tabakovic 86.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik