Német Kupa: Már leszoktam az álmodozásról – Dárdai Pál

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.12.04. 19:21
null
Dárdai Pál egy korábbi interjú közben (Fotó: Getty Images)
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője szerint a Hamburg elleni szerdai Német Kupa-mérkőzés kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a berlini labdarúgók megmutassák: a két csapat meglehetősen egyoldalú augusztusi bajnoki mérkőzése óta mennyit fejlődtek.

 

„Remek alkalom lesz a teljesítményszint-összehasonlításra – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Dárdai Pál, utalván az idény eleji bajnokira, amelyen az akkor házigazda Hamburg 3–0-ra legyőzte a berlinieket. – Augusztusban osztálykülönbség mutatkozott a Hamburg javára, szerda este nem akarok ilyesmit látni. Szeretnénk megmutatni, hogy összeszedtük magunkat, továbbléptünk, és javultunk azóta.”

A Hertha a legutóbbi hat tétmérkőzésén veretlen maradt (három győzelem, három döntetlen), és bár vasárnap 5–1-re megverte az eddig jól szereplő újoncot, az Elversberget, a magyar tréner korántsem volt elégedett mindennel.

„Az első félidőről nem szeretnék többet beszélni, maradjunk annyiban, hogy a szünet után látottak jót tettek a hangulatomnak” – mondta Dárdai a tíz perc alatt három berlini gólt hozó második játékrészről.

Amíg a Hertha vasárnap játszotta a bajnoki meccset, a Hamburg már pénteken túlesett rajta (2–2-t játszott a városi rivális St. Paulival), így jobban rápihenhet a kupacsatára – igaz, a HSV-re meg utazás vár.

„Emiatt nem fogok panaszkodni” – zárta rövidre a témát Dárdai, azt azonban nem titkolván, hogy a hét napon belülre eső három tétmérkőzés közül a harmadikon, a szombaton Kaiserslauternben következő bajnokin már kiütközhet az extra terhelés.

S hogy mit ígér a továbbjutásban reménykedő – és az idény végi berlini finálé fényében a kupacsaták előtt mindig különösen izgatott – Hertha-drukkereknek?

„Lassan harminc éve dolgozom ebben a közegben, már leszoktam az álmodozásról. Egy biztos, ami tőlünk telik, mindent meg fogunk tenni” – mondta Dárdai, aki szerda este valószínűleg nem számíthat Marten Winklerre, aki felépült betegségéből, de a szombati bajnokit légzési nehézségek miatt nem tudta befejezni, pedig csak a 74. percben cserélték be.

„Nyomást érzett a mellkasában, kicsit olyan volt, mint egy pánikroham. Ijesztő volt, a biztonság kedvéért lehívtam a pályáról” – idézte fel a történteket Dárdai. Mivel a cseréit már kihasználta addigra, a csapat létszámhátrányban játszotta le az utolsó perceket – 5–1-nél belefért.

A Hamburg 28 ponttal a harmadik, a Hertha 21-gyel a nyolcadik helyen áll a 2. Bundesliga tabelláján, szerda esti meccsükön a kupa negyeddöntőjébe jutás lesz a tét.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Kedd
18.00:
Kaiserslautern (II.)–Nürnberg (II.) (Tv: Sport2)
18.00: Magdeburg (II.)–Fortuna Düsseldorf (II.)
20.45: Homburg (IV.)–St. Pauli (II.)
20.45: Mönchengladbach–Wolfsburg (Tv: Sport2)
Szerda
18.00:
Bayer Leverkusen–Paderborn (II.) (Tv: Sport2)
18.00: Saarbrücken (III.)–Eintracht Frankfurt
20.45: Hertha BSC (II.)–Hamburg (II.)
20.45: VfB Stuttgart–Borussia Dortmund (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik