Bundesliga: Európa-bajnok védőt igazoltak Schäferék – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.01. 11:42
null
Leonardo Bonucci az Union Berlinben folytatja (Fotó: Union Berlin/Twitter)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő, Schäfer Andrást és a korábbi ferencvárosi Aissa Laidounit is foglalkoztató Union Berlinnél folytatja pályafutását az Európa-bajnok és kilencszeres Serie A-győztes Leonardo Bonucci – számolt be róla a német klub.

 

A 2016-ban az év legjobb olasz labdarúgójának választott Bonucci fiatalon megjárta többek között a Trevisót, a Pisát, az Intert, a Genoát és a Barit is, először 2010-ben lett a Juventus játékosa, mellyel nyolcszor lett olasz bajnok (egyszer pedig az Interrel), a torinóiakkal az Olasz Kupát négyszer, az olasz Szuperkupát ötször nyerte meg, s tagja volt a 2021-ben Európa-bajnokságot nyerő olasz válogatottnak is.

A 121-szeres válogatott belső védő ugyan 2017-ben távozott a Juvétól az AC Milanhoz, de egy évvel később vissza is tért Torinóba.

Bonuccit viszont idén júliusban kitették az első csapat keretéből, azóta pedig többek között a másodosztályba kieső Sampdoria, a BL-induló angol Newcastle, valamint MLS-klubok is érdeklődtek iránta, de mint azt nemrég megírtuk, az olasz középhátvéd előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Bajnokok Ligájában szereplő Union Berlinnel, amely most hivatalosan is bejelentette a szerződtetését.

Bár új klubja nem közölte, a mértékadó Transfermarkt szerint Bonucci 2024 nyaráig írt alá Berlinben, egy éves hosszabbítási opcióval, s a 23-as mezszámot viseli majd.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik