2. Bundesliga: még nincs pont, a Hertha otthon kapott ki

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 20:37
null
Dárdai Pál a pénteki mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Második mérkőzését is elveszítette a Hertha BSC a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 2023–2024-es idényében: Dárdai Pál vezetőedző csapata hazai pályán 1–0-ra kikapott a Wehen Wiesbadentől a 2. forduló pénteki játéknapján.

 

Ifjabb Dárdai Pál és Dárdai Márton végigjátszotta a mérkőzést, és a 69. perctől pályán volt öccsük, Dárdai Bence is.

A Hertha jelentős labdabirtoklási fölényben volt, de gólhelyzeteket nem nagyon sikerült kialakítania. A vezetés megszerzéséhez az 56. percben járt a legközelebb a berlini csapat, Haris Tabakovic közelről a lécre húzta a labdát.

Nem sokkal később büntetőhöz készülődhetett a Hertha, csakhogy a VAR-szoba kihívta a játékvezetőt a képernyőhöz, s ő rövid tanulmányozás után visszavonta az ítéletet – Fabian Reese lövésénél Florian Carstens valóban nem kezezett.

A 92. percben aztán kicsúszott az egy pont is a berliniek kezéből: vendégszöglet után a kifejelt labdát Lasse Günther jó húsz méterről a hálóba vágta – a hajrára becserélt játékos jól eltalált lövése két kapufát érintve jutott túl a gólvonalon. A GÓL ITT!

A múlt heti nyitányon Düsseldorfban is 1–0-ra veszítő, két mérkőzés után pont nélkül álló Hertha a legközelebbi fordulóban, augusztus 19-én a Hamburg vendége lesz. (A jövő hét végén kupaforduló lesz Németországban, a berliniek a CZ Jena otthonában lépnek pályára.)

2. BUNDESLIGA
2. FORDULÓ, pénteki mérkőzések

Hertha BSC–Wehen Wiesbaden 0–1
Paderborn–Osnabrück 1–1

A FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
Szombat

13.00: St. Pauli–Fortuna Düsseldorf
13.00: Holstein Kiel–Greuther Fürth
13.00: Elversberg–Hansa Rostock
20.30: Schalke–Kaiserslautern
Vasárnap
13.30:
Nürnberg–Hannover
13.30: Karlsruhe–Hamburg
13.30: Magdeburg–Eintracht Braunschweig

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik