Ukrajna: először játszott a válogatott a háború kitörése óta

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 09:55
null
Az ukránok vb-pótselejtezőre készülnek (Fotó: AFP)
A német élvonalban szereplő Borussia Mönchengladbach otthonában jótékonysági mérkőzést játszott az ukrán labdarúgó-válogatott, amely először lépett pályára azóta, hogy Oroszország – fehérorosz támogatással – február 24-én háborút indított Ukrajna ellen.

A találkozót – amelyen több ezer néző lengetett sárga-kék ukrán zászlót – a vendégek 2–1-re megnyerték. Az összecsapás teljes bevételét olyan jótékonysági szervezeteknek ajánlották fel, amelyek az ukrán civileket segítik. A vendégek több kulcsjátékosukat nélkülözni kényszerültek a mérkőzésen, miután klubjaik nem engedték el őket a bajnoki hajrában.

„Ez a meccs nagyon fontos volt a válogatottunknak és a hazánknak is. Azt éreztük, hogy nem vagyunk egyedül, az egész világ mögöttünk áll” – nyilatkozta Andrij Voronin, volt ukrán válogatott futballista, aki szakkommentátor volt a találkozón.

Ukrajna még versenyben van a katari világbajnokságon való részvételért, az európai pótselejtező – esetükben elhalasztott – első körében június elsején Skóciával mérkőzik meg. A párharc továbbjutója négy nappal később Wales ellen lép pályára. Utóbbi összecsapás győztese utazhat a vb-re, amelyet november 21. és december 18. között rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik