Dortmund: a Schalke tehetsége pótolhatja a távozó Götzét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.25. 13:51
Mértékadó német lapok, a Bild és a Kicker értesülései szerint könnyen előfordulhat, hogy Julian Draxler, a Schalke saját nevelésű tehetségének Dortmundba igazolása lehet a következő nagyszabású transzfer a Bundesligában.

Mint ismert, Mario Götze, a BVB 20 esztendős támadója nyártól már a Bayern München együttesét erősíti, miután a bajor klub kifizette a kreatív középpályás szerződésében foglalt 37 millió eurós kivásárlási árat. A német sajtó már azt találgatja, a Götze eladásából és a Bajnokok Ligája sikerekből komoly bevételre szert tevő Dortmund kivel pótolhatja nyáron távozó sztárjátékosát.Mario Götze, a BVB 20 esztendős támadója nyártól már a Bayern München együttesét erősíti, miután a bajor klub kifizette a kreatív középpályás szerződésében foglalt 37 millió eurós kivásárlási árat. A német sajtó már azt találgatja, a Götze eladásából és a Bajnokok Ligája sikerekből komoly bevételre szert tevő Dortmund kivel pótolhatja nyáron távozó sztárjátékosát.

Első helyen a Kicker és a Bild is Julian Draxlert, a Schalke német válogatott támadóját említi, aki fiatal kora ellenére már a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is letette a névjegyét. A 19 éves Draxler játékstílusát tekintve akár Götze ikertestvére is lehetne, kivásárlási árát 20 millió euróra taksálják. A játékos esetleges eladásával kapcsolatban döntő lehet, hogy a Schalke odaér-e a Bajnokok Ligáját érő helyezések egyikére, vagy csak az Európa-ligában indulhat a következő szezonban.

Felmerült, de a Kicker határozottan kizárja Sindzsi Kagava visszavásárlását a Manchester Unitedtől, esélytelennek titulálva a „sahini-utat", azaz a japán támadó visszatérését. Kagava 2012 nyarán 16 millió euró ellenében tette át székhelyét Dortmundból Manchesterbe, de az elvárásokat eddig nem váltotta be, bár ebben közrejátszott őszi sérülése is. A 24 éves középpályás mindössze 18 mérkőzésen lépett pályára és (három találkozón) ötször volt eredményes a Premier League-ben.

Kevin De Bruyne, a Chelsea Werder Bremennél kölcsönben szereplő játékosa (is) tökéletesen megfelelne a távozó Götze pótlására, a belgát a Dortmund mellett állítólag a Bayer Leverkusen is aktívan figyeli. Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója azonban cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint a lépéseket tettek volna London felé a brémai karmester megszerzése érdekében.

A Bundesligában szerzett tizenegy góljára és a Hamburg dortmundi mészárlása (1–4) alkalmával figyelhettek fel a sárga-feketék Szon Heung Min játékára, a HSV-vel 2014-ig szerződésben álló dél-koreai támadó elmondása szerint csak a szezon végén fog dönteni a jövőjéről.

Szintén lehetőségként vetik fel a VfL Bochum 18 éves tehetségét, Leon Goretzkát, akit bár 2016-ig szerződés köt jelenlegi együtteséhez, a Kicker szerint a korosztályos válogatott német középpályás gondolkodás nélkül áldását (és aláírását) adná egy dortmundi kontraktushoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik