Bundesliga 2.: Peter Pacult visszatér a Dresden kispadjára

Vágólapra másolva!
2012.12.18. 20:07
A Bundesliga 2.-ben szereplő Dynamo Dresden labdarúgócsapatának vezetősége menesztette az eddigi vezetőedzőt, Ralf Loosét, helyére a korábbi osztrák válogatott szakembert, Peter Pacultot nevezték ki. Az 53 éves Peter Pacult második regnálását kezdi meg a német kiscsapat padján.

„Több jelölttel álltunk kapcsolatban, és végül Peter mellett döntöttünk, aki korábban már volt a stábunk tagja. Nagyon boldogunk vagyunk, hogy sikerült megegyeznünk vele, és hisszük, hogy vele elérjük céljainkat” – mondta a Dynamo Dresden sportigazgatója, Steffen Menze.

A felek 2014. június 30-ig szóló szerződést kötöttek. A Dynamo jelenleg a tizennyolc csapatos bajnokság 16. helyén áll. Peter Pacult legutóbb a negyedosztályú RB Leipzig edzője volt, amelynek másodedzője jelenleg Bódog Tamás.

A Dresden nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy a Hannover elleni kupamérkőzésen történt nézőtéri rendbontások miatt a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) megvonta a csapat 2013–2014-es Német Kupa-indulási jogát. Emellett 70 ezer eurós bírságot is köteles befizetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik