Theo Zwanziger élesen kritizálta a német válogatott teljesítményét

Vágólapra másolva!
2009.02.18. 18:07
Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke élesen bírálta hazája válogatottjának utóbbi időszakban nyújtott teljesítményét, a német együttes ugyanis sorozatban második mérkőzését vesztette el. Az elnök nyilatkozatában bocsánatot kért a szurkolóktól a mutatott játék miatt, és változást ígért a közönségnek.
Theo Zwanziger nincs megelégedve a válogatott aktuális formájával
Fotó: Imago (archív)
Theo Zwanziger nincs megelégedve a válogatott aktuális formájával
Theo Zwanziger nincs megelégedve a válogatott aktuális formájával
Fotó: Imago (archív)
Theo Zwanziger nincs megelégedve a válogatott aktuális formájával

Theo Zwanziger ritkán ejt szót a remeklő német válogatottról, most azonban úgy érezte, a csapat jelenlegi formájára neki is reflektálnia kell. Véleménye szerint a Norvégia elleni 1–0-s vereség alkalmával az együttes korántsem a tőle elvárható módon teljesített, ráadásul a düsseldorfi fiaskót az angolok elleni 2–1-es kudarc előzte meg. Zwanziger szerint két vesztes meccs egymás után még felkészülési mérkőzések esetén sem fordulhatna elő.

„Egyáltalán nem vagyok megelégedve a válogatott játékával – kezdte Zwanziger. – Őszintén remélem, hogy az elvesztett mérkőzések nem egy elkövetkezendő hullámvölgy előzményei, hiszem, hogy a következő mérkőzésekre feljavul a csapat játéka.

A várt formajavulásra szüksége is van Joachim Löw tanítványainak, hiszen hamarosan Liechtenstein és Wales ellen is világbajnoki selejtezőn lépnek pályára. A németeknek minden pontra szükségük lehet a végelszámolásnál, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó orosz válogatott ugyanis mindössze 4 pontos hátrányból várja a folytatást.

„A válogatott mellett dolgozó szakemberek dolga, hogy kielemezzék és a jövőben kiküszöböljék azokat a hibákat, amelyek egymás után két vereséget eredményeztek. Elnézést kell kérnem a szurkolóktól és fiataloktól, akik azért nézik a válogatottat, hogy kedvenceik remeklését lássák. A csapat utóbbi mérkőzéseken mutatott játéka nem méltó a világranglista második helyezettjéhez” – zárta mondandóját Zwanziger.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik