Hajnal Tamás sztárinterjút adott a FIFA hivatalos honlapján

Vágólapra másolva!
2007.11.08. 15:54
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos honlapján vezető anyagban közölt interjút csütörtökön délután Hajnal Tamással, a magyar válogatott és a Karlsruhe irányító középpályásával. Hajnal beszélt a Karlsruhe sikerének titkáról, a csapat céljairól, a magyar válogatott jelenlegi helyzetéről.
Hajnal tökéletesen elégedett lehet az eddig mutatott játékával
Hajnal tökéletesen elégedett lehet az eddig mutatott játékával
Hajnal tökéletesen elégedett lehet az eddig mutatott játékával
Hajnal tökéletesen elégedett lehet az eddig mutatott játékával

A DICSŐ MÚLTHOZ VISSZATÉRNI

A FIFA.COM szerint egy valami hiányzik Hajnal Tamás pályafutásából, a nemzetközi siker íze. "Magyarország a csalódást keltő ötödik helyen áll az Európa-bajnoki selejtezők C jelű csoportjában. Görögország, Norvégia és Törökország túl nagy falatnak bizonyult a magyarok számára, oda-vissza verték azonban a bosnyák válogatottat."
A szövetség honlapja terjedelmes írásban elemzi a Karlsruhe SC teljesítményét, amely együttes az idei Bundesliga-idény legnagyobb meglepetését szolgáltatatta remeklésével.

A nemrég még ezüstérmes pozícióban tanyázó KSC 12 forduló után a negyedik helyet foglalja el a táblázaton, egy pontra a Bajnokok Ligája-indulást érő harmadik helytől.

Edmund Becker tanítványai szeptember óta nem szenvedtek vereséget, akkor a Bayern München ellen kapituláltak. Azóta négy győzelemmel és két döntetlennel megragadtak az élcsoportban.

A svájci válogatott védő Mario Eggimannal együtt a 18-szoros válogatott Hajnal Tamás az együttes igazi sikerkovácsa lett a szezonban.

Arra a kérdésre, hogy mi a csapat sikerének titka, Hajnal így válaszolt interjújában:

"Számos titka van, például, hogy mindenki maximálisan odateszi magát a társaiért. Ez a csapatszellem pedig nem minden klubra jellemző Németországban. Persze szerencsénk is volt az idény során, de egy jó csapatot a szerencse sem kerül el."

A 68 kg-s magyar megtalálta számítását a KSC-nél, a Nürnberg elleni idegenbeli duplája óta igazi nehézsúlyúnak számít posztján.

HAJNAL A VÁLOGATOTTRÓL

"A selejtezősorozat elején más volt az edző, és én nem szerepeltem a keretben. A máltai katasztrófa után azonban alapjaiban megváltozott a helyzet. A fordulópont után nagyon fiatal és tehetséges játékosok kerültek be a keretbe kiegészítve már rutinosnak számító 24-25-éves játékosokkal. Azóta úgy érzem sínen vagyunk, egységes a csapat, és az eredmények is kezdenek jönni. ha így folytatjuk, jó esélyünk van arra, hogy a közeljövőben Európa-bajnoksága, vagy világbajnokságra jussunk ki."
A baden-württembergiek a Stuttgart (1-0), a Borussia Dortmund (3-1) és a Schalke (2-0) ellen is váratlan sikert értek el, Hajnalt pedig három gólja és hat gólpassza után mostanra a Bundesliga legjobb középpályásai között tartják számon.

"Én csak megpróbálok mindent kiadni magamból. Tudom, hogy az edzőm tökéletes bizalmát élvezem, és mindent elkövetek a pályán azért, hogy ezt megháláljam. A célunk azonban nem változott. El akarjuk kerülni a kieső helyeket a szezon végén.

Nyilván azon leszünk, hogy a lehető legtovább a csúcs közelében maradjunk. Amennyiben ez sikerül, az hihetetlen fegyvertény lenne. Az elsődleges cél azonban az, hogy 40 pontot gyűjtsünk be, ami már elég lehet a bentmaradáshoz."

Hajnal 1997 tavaszán a Ferencváros színeiben kétszer játszott a magyar NB I-ben, majd papíron a Vácra került, ahonnan egyből megvette a Schalke 04. Ezután következett néhány év "tanulóidő" Gelsenkirchenben, ahol azonban nem sikerült áttörést elérnie, és Belgiumba szerződött. A St. Truidenben nyújtott teljesítménye jó ajánlólevélnek bizonyult a Kaiserslauternhez, ahol a második ligában szerzett hét gólja ellenére nem sikerült kivívnia csapatával a feljutást. Így végül úgy határozott, csatlakozik a KSC-hez. Nos, nem döntött rosszul...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik