Dárdai Pálék kibekkelték, értékes pontokat veszített a Stuttgart

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.02.23. 22:56
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a Dárdai Pállal a kezdőcsapatban felálló Hertha idegenben gólnélküli döntetlent ért el a bajnoki címre pályázó Stuttgart vendégeként. Mindkét csapat részéről lendületes, nyílt támadójátékkal indult a mérkőzés, amelyen Dárdai Pálnak, illetve játékának kiemelt szerep jutott.
Mario Gomez (Stuttgart, balra) és Jerome Boateng (Hertha, jobbra) találkozója
Reuters
Mario Gomez (Stuttgart, balra) és Jerome Boateng (Hertha, jobbra) találkozója
Mario Gomez (Stuttgart, balra) és Jerome Boateng (Hertha, jobbra) találkozója
Reuters
Mario Gomez (Stuttgart, balra) és Jerome Boateng (Hertha, jobbra) találkozója

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Mivel a felek gyorsan játszották át a pálya középső részét, a védelmekre, illetve a középpálya védekező embereire hárult a feladatok elvégzésének dandárja.

A magyar légiós szokásához hűen sokat futva próbált labdát szerezni és megakadályozni az ellenfél támadásainak befejezését. Dárdaira és persze társaira aligha lehet panasz, becsülettel, hiba mentesen tették a dolgukat.

A magyar légiós nemcsak a támadások megakasztásában, hanem az építésében is részt vett: a védők első felpasszaikkal rendre őt keresték, Dárdai pedig jól osztotta tovább azokat. Már amikor engedték és nem faultolták taktikailag.

A berlinieknek még helyzetük is adódott, a legnagyobb bravúrt azonban kapusuk, Fiedler mutatta be, aki egy bal felső sarokba tartó bombát hatástalanított.

A második félidőben fokozta a nyomást a hazai gárda, így a vendégek teljesen beszorultak saját tizenhatosuk előterébe, de mivel védelmük nem hagyott ki, jutalmuk egy értékes pont lett.

A 6. helyen álló Hertha hetedszer játszott döntetlent a szezonban, ötödször vendégként. A Stuttgart hatodik döntetlenjét húzta be. Dárdaiékon kívül csak három csapat távozott pontosan a Stuttgart vendégeként, kettő győzni is tudott.

A jelenleg második helyen álló Stuttgart négypontos hátránya a teljes fordulót követően akár hétre is nőhet, ha a listavezető Schalke hazai pályán legyőzi a Leverkusent.

Sőt, a Stuttgartnak akár a második helyébe is kerülhet a berliniek elleni döntetlen, hiszen a harmadik Werder hátránya velük szemben három pont, de a gólarány a riválisnak kedvez. A brémaiak a fordulóban a Mönchengladbachoz látogatnak.

BUNDESLIGA, NÉMET ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

23. FORDULÓ:
Stuttgart-Hertha 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik