T. D. 2019.08.05 09:12 Frissítve: 2019.08.06 13:36

Zenit: szurkolói tüntetés – továbbadják a Barcától érkező szélsőt?

Rájár a rúd mostanában Malcomra, az FC Barcelonától az orosz Zenithez átigazoló játékosra. A brazil futballista a kevés játéklehetőség miatt nemrég távozott a katalánoktól, most bemutatkozott új csapatában, ám nem egészen úgy sült el a debütálás, ahogyan azt remélte.

Még csak most érkezett Oroszországba Malcom, de lehet, hogy nem is marad sokáig… (Fotó: AFP)

 

Malcom az FK Krasznodar elleni, 1–1-re végződő mérkőzésen lépett pályára először a szentpétervári csapatban (csereként állt be a 72. percben), ám a szurkolók egy része nem örült a szerződtetésének, és a lelátón kifeszített egy feliratot, amelyen burkoltan a brazil játékos érkezését ellenző véleményt fogalmaztak meg.

„Köszönjük a vezetőségnek, hogy tartja magát a tradíciókhoz” – ez állt a molinón.

És hogy mi ez a tradíció? Az, hogy a szurkolók nem szeretnék, hogy a klub színes bőrű játékosokat alkalmazzon. Ezt a Landskrona nevű szurkolói csoport korábban egy interneten közzétett nyilatkozatban fogalmazta meg, ahol a rajongók kiemelik: nem rasszizmus áll a háttérben, semmi ilyesmiről nincs szó, csupán a hagyományok miatt nem szeretnének színes bőrű futballistát látni a csapatnál.

„Hadd legyünk azok, akik vagyunk” – olvasható a közleményben.

A sport.ru értesülései szerint az is előfordulhat – ha nem javul a helyzet –, hogy néhány nappal ezelőtt szerződtetett Malcomot már januárban eladják.

Az indulatok megfékezésére a klub hivatalos Twitter-oldalán közzétett egy videót, melyen a brazil becserélésének pillanatai láthatók. Éljenzés és füttyszó is hallható… A Zenit odaírta a videóhoz: „Nézd meg magad, ne másokon keresztül tájékozódj.”

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy Malcom mellett további két színes bőrű játékos, Wilmar Barrios és Douglas Santos is pályára lépett a mérkőzésen (utóbbi öngóljával szerzett vezetést az FK Krasznodar). 

2021.12.01 15:30:08

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Két piros lap, megdöngetett lécek itt és ott, kihagyott ziccerek, 11-espárbaj: a Horvát Kupában nyert az Eszék.

2021.12.01 00:01:10

Minden más foci ZOMBORI ANDRÁS

Folyamatosan változik a labdarúgás, így például bealkonyult a kirúgásnak és az emberfogásnak.

2021.11.30 21:42:20

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az európai labdarúgás egyik legfontosabb trófeája.

2021.11.30 19:25:31

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A szentgyörgyiek már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert.