Világfutball: bocsánatot kért a román tréner, mégis elküldték

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.05. 10:04
null
Nuno Espírito Santo (Fotó: AFP)
A portugál Nuno Espírito Santo lett a szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Ittihad vezetőedzője, miután elődjét, Cosmin Contrát néhány órával korábban felmentették.

 

A hétfői bejelentés értelmében Nuno Espírito Santo két évre szóló szerződést kötött az al-Ittihaddal, amely 2009 óta hiába vár a kilencedik bajnoki címére.

A dzsiddai klub legutóbb már nagyon közel volt a sikerhez, de elrontotta a június végi bajnoki hajrát, az al-Hilal mögé csúszott, és csak a második helyen végzett. Az eddigi tréner, a román Cosmin Contra bocsánatot kért a szurkolóktól a bajnoki végjáték rossz eredményeiért, de így sem maradhatott a posztján.

Espírito Santo a Rio Ave, a Valencia és a Porto irányítása után 2017-ben Angliába igazolt, a Wolverhampton Wanderers élvonalba juttatásával, majd európai kupaporondra vezetésével olyan hírnevet szerzett magának, hogy 2021 nyarán a Tottenham Hotspur menedzsere lehetett.

A londoni munkavállalása azonban csupán néhány hónaposra sikeredett – a reméltnél gyengébb eredmények miatt tavaly novemberben elbocsátották.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik