Videó: Ronaldinho ismét a zeneiparral próbálkozik, íme!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 19:01
null
Ronaldinho a rapsztár? (Fotó: AFP)
Újabb rapszámhoz asszisztált Ronaldinho. A brazilok aranylabdás középpályása dalszerzőként, producerként és mecénásként igyekszik segíteni a Tropa do Bruxo nevű hip-hop formációnak. A projektről már 2019-ben is beszélt az FC Barcelona egykori kiválósága, az első közös szám pedig múlt év végén, karácsonykor debütált a videomegosztókon – azóta már 2.5 milliós megtekintésre tett szert csak a Youtube-on.

Ronaldinhóék második klipje most lett nyilvános. A Role aleatorio címe a brazil szleng váratlan találkozásokra, valószerűtlen helyzetekre használt kifejezéséből ered. A klipet bemutató O Globo szerint nem véletlenül: a szöveget ugyanis maga Ronaldinho jegyzi, és 2020 áprilisában, abban a paraquayi börtönben íródott, ahol a brazil labdarúgó több mint egy hónapot volt kénytelen eltölteni, miután hamis útlevéllel próbált bejutni az országba és fennakadt az ellenőrzésen.

A DECEMBERI „MUZSIKA”


Ronaldinhóék ígérete szerint 2021-ben további nyolc szám jelenhet meg, s az év végén jön az első közös album is. A leírás szerint dalaikban a korrupció, az elnyomás, a kiszolgáltatottság ellen igyekeznek felszólalni, egyúttal szeretnék megmutatni a reményvesztett brazil fiatalságnak, hogy a leglehetetlenebb élethelyzetekből is ki lehet lábalni, van út felfelé.

„Engem az a hatás motivál, amelyet a zene az emberekre képes gyakorolni. Mindig is éreztem, hogy dolgom van a zenekészítéssel. Mindig is közel állt hozzám a rap és a hip-hop. Az utóbbi években nagyon megnőtt Brazíliában ezen műfajok népszerűsége. A szokatlan ütem, a kevés szabály előnyére válik, az alkotások pedig csak úgy terjednek a közösségi felületeken, így könnyebb eljuttatni a gondolatainkat a fiatalokhoz” – írta Ronaldinho az O Globo megkeresésére válaszul.

A számok terjedésében az FC Barcelona korábbi játékosának személye is sokat segíthet, aki továbbra is a brazil közélet egyik legnépszerűbb figurája.

Ronaldinho a 2010-es évek elején, még aktív játékosként, már próbálkozott a rapszakmával, akkor egy másik helyi rapper, Dennis oldalán különösebben magasztos célok nélkül az alkoholról és a bulikról dalolt. Az akkori és a jelenlegi klipek képi világát összevetve olyan nagy különbség nincs a ténylegesen elkészült filmek között – bár Ronaldinhót a jelenlegi produkciókban kevesebbet látjuk „énekelni”.

A 2014-ES „SZÁRNYPRÓBÁLGATÁS”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik