Videó: így szólt a székely himnusz a Sepsi könnyed továbbjutása után

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 18:23
Mint ismert, a Sepsi OSK 4–0-ra kiütötte a bolgár CSZKA Szófiát a labdarúgó Európa-konferencialiga 2. selejtezőkörének visszavágóján, ezzel továbbjutott a harmadik körbe, ahol a kazah Aktobe lesz az ellenfele. A klub szurkolói oldala videót tett közzé arról, hogyan szólt a meccs után a székely himnusz.

A Sepsi OSK edzője egyébként még a meccs előtt elárulta, hogy pont a székely himnusz miatt fontolgatja, megtanul magyarul.

„Ez egy rituálé a mérkőzéseink végén, de nem értek semmit belőle. De hallgatjuk, tiszteletből azok iránt az emberek iránt, akik eljönnek a stadionba, akik velünk utaznak idegenbe is. Tudom, hogy a székelyek himnuszát éneklik. Ez az ő daluk. Mi odamegyünk és megállunk előttük, tiszteletből irántuk. Nem tanultam meg a szöveget. Nagyon nehéz. Megtanultam arabul, de azt hiszem, magyarul nem biztos, hogy fog sikerülni. Talán lesz rá időm, ha maradok néhány évet Sepsiszentgyörgyön, ha így lesz, megtanulok magyarul. Főleg, hogy a csapatban, az öltözőben és a városban is beszélnek a nyelven, így nem lehet probléma” – mondta Liviu Ciobotariu.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Sepsi OSK (romániai)–CSZKA Szófia (bolgár) 4–0 (1–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna, 8270 néző. Vezette: Hamiti (albán)
Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu, Balasa, Ninaj, Dumitrescu – Paun (Damascan, 80.), Alimi – Stefanescu (Francisco Júnior, 82.), Matei (Varga R., 73.), Gheorghe (Aganovic, 67.) – Safranko (Rondón, 67.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
CSZKA:
Busatto – Mahmutovic, Koch, Córdoba – Turicov (Doncsev, 75.), Heintz (Sagojan, 75.), Carreazo, Lindseth (Sopov, 83.), Sanyang (Vion, a szünetben) – Phaëton (Moreno, 64.), Nazon. Vezetőedző: Nestor El Maestro
Gólszerző:
Matei (19. – 11-esből), Aganovic (70.), Varga R. (90.), Alimi (90+4. – 11-esből)
Továbbjutott:
a Sepsi, 6–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik