Videó: zúgtak a rakéták, támadtak a fanatikusok, Megyeriék menekültek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.22. 20:34
Szurkolói rendbontás miatt tíz perc csúszással kezdődött a görög labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadója a Panathinaikosz és az Olympiakosz között.

A hazaiak keménymagja akkor aktivizálta magát, amikor a vendég Olympiakosz elnöke, a panások által gyűlölt Vangelisz Marinakisz nem sokkal a kezdés előtt besétált a pályára. Vítor Pereira, az Olympiakosz edzője megpróbálta lenyugtatni a tomboló Pana-fanatikusokat, de nem járt sikerrel – pár másodperccel később a melegítő játékosok rohanni kezdtek az öltözőbe...

Az athéni derbi második félideje is csúszással kezdődött, mivel ekkor Pajtim Kasamit, az Olympiakosz svájci válogatott középpályását „üdvözölték” pirotechnikai eszközökkel a fanatikusok. A játékos a helyszíni tudósítások szerint égési sérüléseket szenvedett a kezén. A pireusziak kispadját berepülő tárgyak (és köpések) zápora borította el, a sport.gr beszámolója szerint a cserejátékosok (köztük Megyeri Balázs) finoman fogalmazva sem érezhették magukat biztonságban.

Az eseménytelen első játékrész után a második már jó játékot hozott az ömlő esőben, a Pana Arthur Masuaku öngóljával és Mladen Petric találatával 2–0-ra elhúzott, Alejandro Domínguez szépítése a 97. percben már későn jött. Igaz, ahhoz ez a gól elég volt, hogy a két csapat egymás elleni összevetésében a pireusziak ne kerüljenek hátrányba. Megyeri Balázs az Olympiakosz kispadján ülte végig a derbit.

Pintér Ádám (Levadiakosz) végigjátszotta védekező középpályásként csapata athéni vendégjátékát, de nem örülhetett, mert egy hajrában szerzett gól után a Panioniosz 1–0-ra győzött a két alsóházi csapat összecsapásán.

Erőteljes pirotechnika (Fotó: AFP)
Erőteljes pirotechnika (Fotó: AFP)
Roham a pályán (Fotó: sports.gr)
Roham a pályán (Fotó: sports.gr)
Indul az attak (Fotó: olympiacos.org)
Indul az attak (Fotó: olympiacos.org)
Akcióban a hírhedt 13-as szektor (Fotó: olympiacos.org)
Akcióban a hírhedt 13-as szektor (Fotó: olympiacos.org)
Futás! (Fotó: olympiacos.org)
Futás! (Fotó: olympiacos.org)

GÖRÖG SZUPERLIGA, 25. FORDULÓ
Aszterasz Tripolisz–OFI 6–1
Panioniosz–Levadiakosz 1–0
Plataniasz–Kerkyra 1–1
Panathinaikosz–Olympiakosz 2–1
Az élcsoport: 1. Olympiakosz 58 pont, 2. Panathinaikosz 55, 3. PAOK 50, 4. Aszterasz 44, 5. Panetolikosz 42., 6. Skoda Xanthi 37

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik