nemzetisport.hu
2013.09.11 14:49 Frissítve: 2014.11.20 01:26

Válogatott: Izraelben úgy tudják, Sousa a nyáron magyar kapitány lehet

A Walla izraeli sportportál úgy tudja, hogy Paulo Sousa nem véletlenül nézte meg a helyszínen a Magyarország–Észtország vb-selejtezőt (5–1). A Maccabi Tel Aviv 43 éves portugál mesterének jó esélye van arra, hogy a 2016-os Eb-selejtezőknek már az ő irányításával vágjon neki a magyar labdarúgó-válogatott – írják.

Sousa is ott volt kedden este a Puskás-stadionban (Fotó: Török Attila)

Izraeli információk szerint Sousa a szezont még letudja klubcsapatával, és a nyáron foglalhatná el a magyar kispadot. Beszámolnak arról is, hogy a kedden Budapesten tartózkodó portugál még az este során találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki a sportág mellett a portugál tréner munkásságának is nagy tisztelője volt fehérvári időszaka alatt. Belső forrásokra hivatkozva 99 százalékosan jósolják meg, hogy a vb-selejtezők után Egervári Sándor távozik a posztjáról, és a portugál tréner váltja őt a nemzeti csapat élén.

Önnek mi a véleménye a kapitánykérdésről?

Eredmények állása
 

A Videotont másfél éves itt tartózkodósa alatt az Európa-liga csoportkörébe irányító Sousa viszonya kifejezetten feszültnek mondható Egervárival, emlékezetes, hogy egy törökországi találkozásuk során nem volt hajlandó kezet fogni vele.

Az, hogy a portugál tréner venné át a magyar válogatott irányítását már korábban is szóbeszéd tárgyát képezte. A Hollandiától elszenvedett hazai 4–1-es vereség után Egervári Sándor állása veszélyben forgott egy évvel ezelőtt.

A szakember – akinek meghatározatlan ideig szóló szerződése van, amelyben nem szerepel célként a 2014-es vb-re való kijutás – csak azt követően nyugodhatott meg és folytathatta a munkát, hogy a válogatott nyert Észtországban (1–0) és itthon Törökország (3–1) ellen. Így teremtve magának reális esélyt a továbbjutásra, amely pár napja a bukaresti vereség után leginkább matematikaivá vált.

2023.11.30 23:41:07

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Érdekes játék lenne a fogadóirodák részéről, ha lehetne tippelni arra, hol lesz a következő edzőváltás. Nekem van elképzelésem, de még véletlenül sem szeretnék ötletet adni egyetlen sportvezetőnek vagy tulajdonosnak sem, mert az esetek többségében véleményem szerint nem a trénerben van a hiba.

2023.11.27 15:40:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Felejthető meccsen győzött az FCU Craiova, amely a második félidőben helyzetek sorozatát puskázta el.

2023.11.25 23:30:03

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.11.25 12:29:49

Minden más foci nemzetisport.hu

Győzelemmel nyitott a Dunaszerdahely új mestere, nem volt esélye az Aranyosmarótnak – ismét kikapott a Kassa.