UEFA: orosz delegáció tárgyalt a szervezet főhadiszállásán

Vágólapra másolva!
2023.01.24. 19:15
null
Fotó: Getty Images
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) képviselői három órán keresztül tárgyaltak az orosz szövetség (RFSZ) küldöttségével Nyonban.

 

Az RFSZ és az UEFA először tárgyalt egymással azóta, hogy december 31-én az oroszok elálltak attól a tervüktől, hogy távoznak az európai szövetségből, és kérvényezik felvételüket az ázsiai konföderációba.

Az UEFA-központban rendezett megbeszélést követően ugyanakkor nem derült ki, milyen eredményre jutottak a felek, miután az orosz delegációt vezető Alekszandr Alajev RFSZ-alelnök nem válaszolt az újságírók kérdéseire, az UEFA pedig nem nyilatkozott. A Sky News azonban úgy tudja, hogy érvényben marad az oroszok kizárása az UEFA sorozataiból, a megbeszéléseket pedig februárban folytatják.
A kizárást csak az UEFA végrehajtó bizottsága oldhatná fel, amely szerdán ülésezik, de a hivatalos napirenden nem szerepel az oroszok ügye.

A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA tavaly február 28-án – négy nappal Oroszország ukrajnai inváziója után – felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban. Az orosz nemzeti együttes így lemaradt a katari világbajnokság pótselejtezőjéről, és nem vehet részt a 2024-es németországi Európa-bajnokság kvalifikációjában sem. A válogatott mindössze három barátságos mérkőzésen lépett pályára a szankciók bevezetése óta: a kirgiz, a tadzsik és az üzbég válogatott, vagyis csupa volt szovjet tagköztársaság ellen játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik