MTI
R. P.
2023.01.24 19:15

UEFA: orosz delegáció tárgyalt a szervezet főhadiszállásán

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) képviselői három órán keresztül tárgyaltak az orosz szövetség (RFSZ) küldöttségével Nyonban.

Fotó: Getty Images

 

Az RFSZ és az UEFA először tárgyalt egymással azóta, hogy december 31-én az oroszok elálltak attól a tervüktől, hogy távoznak az európai szövetségből, és kérvényezik felvételüket az ázsiai konföderációba.

Az UEFA-központban rendezett megbeszélést követően ugyanakkor nem derült ki, milyen eredményre jutottak a felek, miután az orosz delegációt vezető Alekszandr Alajev RFSZ-alelnök nem válaszolt az újságírók kérdéseire, az UEFA pedig nem nyilatkozott. A Sky News azonban úgy tudja, hogy érvényben marad az oroszok kizárása az UEFA sorozataiból, a megbeszéléseket pedig februárban folytatják.
A kizárást csak az UEFA végrehajtó bizottsága oldhatná fel, amely szerdán ülésezik, de a hivatalos napirenden nem szerepel az oroszok ügye.

A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA tavaly február 28-án – négy nappal Oroszország ukrajnai inváziója után – felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban. Az orosz nemzeti együttes így lemaradt a katari világbajnokság pótselejtezőjéről, és nem vehet részt a 2024-es németországi Európa-bajnokság kvalifikációjában sem. A válogatott mindössze három barátságos mérkőzésen lépett pályára a szankciók bevezetése óta: a kirgiz, a tadzsik és az üzbég válogatott, vagyis csupa volt szovjet tagköztársaság ellen játszott.

2023.01.29 21:48:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sporteseményekre beülő nézők, szurkolók bizonyos mértékig mindig is lázadóknak számítottak, mert bár a sport sokáig hatékony eszköznek tetszett a mindennapok feszültségének oldásában, arra is alkalmasnak bizonyult, hogy nemzeti vagy klubszínek alapján egységbe kovácsolja a drukkereket.

2023.01.29 13:17:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek három kölcsönjátékosa sem segített az ellenfélen, ismét három pontot szereztek Miérezék.

2023.01.27 14:03:23

Minden más foci nemzetisport.hu

A craiovai kemény mag hozta a formáját, nem a futballé volt a főszerep Székelyföldön.