U20-as vb: Ecuador és Ukrajna is először negyeddöntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.03. 22:29
null
Ecuador hiába került hátrányba, búcsúztatta Uruguayt (Fotó: Twitter)
Ecuador és Ukrajna is továbbjutott a Lengyelországban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjéből hétfőn: előbbi hátrányból felállva győzte le Uruguayt, utóbbi könnyedén felülmúlta Panamát. Az esti programban: Szenegál–Nigéria 2–1.

 

Uruguay igencsak szerencsésnek mondható góllal szerezte meg a vezetést Ecuador ellen, amely az első fél óra végén egy teljesen felesleges lökés után tizenegyeshez jutott, és egalizált. A hajrában Sergio Quintero pazar gólt lőtt a rövid sarokba, majd Ecuador még egy büntetőt értékesített, és bejutott a legjobb nyolc közé – története során először.

Akárcsak Ukrajna, amely háromgólos előnnyel vonulhatott szünetre, s bár Panama a második félidő elején szépített, az ukránok továbbjutása gyakorlatilag egy percig sem forgott veszélyben.

Az utolsó hétfői meccsen két nyugat-afrikai csapat, Szenegál és Nigéria találkozott egymással. Amadou Sagna okos gurításával – a szélső a negyedik találatát jegyezte, és ezzel a második helyre ugrott a góllövőlistán a Hondurasnak kilencet vágó Erling Haaland mögé – és Ibrahima Niane érdekes megmozdulásával már kettővel ment Szenegál, Aniekeme Okon azonban „inzaghis” megmozdulásával tett róla, hogy szoros legyen a második játékrész. Mármint elvileg, ugyanis Nigériának ez volt az egyetlen kaput találó lövése a szünet után, így hiába birtokolta többet a labdát, búcsúzott a tornától.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ
Uruguay–Ecuador 1–3
(Araújo 11., ill. Alvarado 31. – 11-esből, S. Quintero 75., Plata 83. – 11-esből)
Ukrajna–Panama 4–1 (Szikan 23., 45+1., D. Popov 41., Buleca 83., ill. E. Walker 50.)
Szenegál–Nigéria 2–1 (A. Sagna 36., Niane 45+3., ill. Okon 50.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik