T. J. 2020.10.20 15:54

Topolya: nem becsülik le a másodosztályú ellenfelüket

A Szerb Kupa nyolcaddöntőjébe jutás a tét a krusevaci Trayal és a Topolyai SC mérkőzésén, amelyet szerdán 14.30-tól rendeznek meg a szerb másodosztályban, vagyis a Prva Ligában szereplő együttes otthonában.

A Topolya a pénteki bajnokin meg sem állt hét gólig (Fotó: FK TSC)

 

„A TSC célja természetesen az, hogy sikerüljön kiharcolni a továbbjutást. A Trayal együttesét fiatal labdarúgók alkotják, kiegészülve néhány tapasztalt játékossal. A rövid passzos játék jellemzi őket, vagyis nem a felíveléseket szorgalmazzákˮ – mondta Faragó Szilárd kapusedző, aki hozzátette, a Trayal elleni mérkőzésen azok a labdarúgók is bizonyítási lehetőséget kaphatnak, akik eddig kevesebb percet töltöttek a pályán. Néhány nappal korábban, Szabó Zoltán vezetőedző is ugyanezt nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, így nagyon valószínű, hogy a topolyai együttes nem a legerősebb összeállításában lép majd pályára Krusevacon.

„Ugyanúgy készültünk erre a meccsre is, mintha egy szuperligás találkozó várna ránk, s ebből az is következik, hogy nem fogjuk lebecsülni ellenfelünketˮ – nyilatkozta Nebojsa Szkopljak. A TSC védője hozzátette, függetlenül attól, hogy milyen felállításban lépnek pályára, a győzelem a cél.

Mindkét csapat jó formában várja a mai találkozót: a TSC legutóbb a Novi Pazar ellen nyert a szerb Szuperligában 7–0-ra, míg a Trayal a Prva Liga tizedik és tizenegyedik fordulójában is begyűjtötte a három pontot: előbb a szávaszentdemeteri Radnicskit győzte le idegenben (2–1), majd Krusevacon 4–1-re nyert a belgrádi Graficsar ellen.

2020.11.28 15:41:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal nyert Nagyszombatban a listavezető, végig sokkal veszélyesebben futballozó DAC.

2020.11.27 17:44:48

Minden más foci H. D.

Van, aki majdnem megbukott miatta, van, akinek a testi épségét mentette meg • „A foci egyetlen egyéni világbajnoka.”

2020.11.26 14:26:19

Minden más foci PÓR KÁROLY

Szoboszlai menedzsere is megszólalt: „2020-at írunk, eddig még nem emeltek szót, amiért a gyerekek az ő nevükkel, arcképükkel játszanak.”

2020.11.26 20:21:04

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

Személyes élményei mellett azt is elmondta, miért imádták annyian a szerdán elhunyt klasszist.