TŐKE JÁNOS 2021.10.28 13:59 Frissítve: 2021.10.28 14:36

Topolya: Átszakadt bennem a gát – Bocskay Bertalan

Elszántan és szorgalmasan dolgozik az egyre több játéklehetőségért Bocskay Bertalan, a Topolya középpályása, aki hatalmas gólt rúgott szerdán a Szerb Kupában.

Bocskay Bertalan egyre több szerepet kap a topolyai csapatban (Fotó: FK TSC)

Először a Ferencváros elleni szeptemberi pályaavatón került be a Topolyai SC kezdőcsapatába Bocskay Bertalan, akit az észak-bácskai együttes a Honvédtól vett kölcsön a nyáron. A 19 esztendős magyar középpályás szerdán még a másodosztályú Zlatibor Csajetina szurkolóinak elismerését is kivívta a bombagóllal, amelyet a hazaiaknak lőtt 25 méterről a jobb fölső sarokba a Szerb Kupában: ez volt a TSC harmadik találata a meccsen, amelyet végül 4-0-ra nyertek meg, és bejutottak a 16 közé. Az elmúlt évtizedekben megszokhattuk, hogy sok labdarúgó igazol Szerbiából Magyarországra, ő azonban a ritka kivételek egyike, a magyar bajnokságból váltott a szerb Szuperligára.

„A Topolya megkeresése után a helyzetet átbeszéltem a menedzseremmel, a családommal és a Honvéddal, és úgy láttuk, ez jó ugródeszka lehet, megismerhetek egy másfajta futballkultúrát, a kemény és agresszív labdarúgást. Előtte a szerb futballt nem követtem, de ahogyan mindenki más, tudtam, hogy a Crvena zvezda és a Partizan kiváló csapat" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Szerinte a szerb futball agresszív, a játékosok az első perctől kezdve a mérkőzés végéig keményen küzdenek, szó szerint csúsznak-másznak a labdáért, és nem félnek attól, hogy sárga vagy piros lapot kapnak.

„A játék nem mindig látványos, elsősorban a feltételek miatt, mert jó néhány pálya minősége nem megfelelő – folytatta a magyar középpályás, aki a Zlatibor elleni bombagólja kapcsán így fogalmazott. – Nagyon örültem neki, mert korábban az NB I-ben nem sikerült gólt szereznem, most viszont a Szerb Kupában igen, és úgy érzem, ezzel átszakadt bennem a gát. Emellett az is fontos volt, hogy fölényes győzelemmel jutottunk tovább, mert a csapat kisebbfajta hullámvölgybe került a bajnokságban. A Fradi elleni pályaavató óta még két bajnokin a kezdőcsapatban voltam, vagyis egyre több játéklehetőséget kapok, de azt is tudom, nem szabad itt megállni, tovább kell dolgoznom és küzdenem az edzéseken, hogy a hétvégén megkapjam a lehetőséget. Ideérkezésemkor természetesen voltak nyelvi nehézségeim, de nagyon jó közegbe, családias hangulatú klubba kerültem, mindenki igyekezett segíteni a beilleszkedésben."

2021.11.29 19:37:01

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Helyszíni riport Borsod-Abaúj-Zemplén megye súlyos szegénységben élő, eldugott vidékeiről.

2021.11.29 18:23:32

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Arany fénybe borult az Eiffel-torony, de szó szerint, Lewandowski szomorkodhat, C. Ronaldo csak a hatodik.

2021.11.29 11:54:11

Minden más foci MTI, V. Á.

A harmadik helyen holtversenyben Bruno Fernandes és Thomas Müller végzett.

2021.11.05 16:51:00

Minden más foci TŐKE JÁNOS, VÉGH JÁNOS

Az első félidőben még előnyhöz jutott a topolyai csapat, ám a lazarevaciak a hajrában fordítani tudtak.