Topligák: a Man. City 878 millió euróból vásárolta össze keretét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 13:14
null
Sosem volt még drágább keret a Manchester City mostani állományánál (Fotó: AFP)
Még egyetlen klub sem költött annyit aktuális játékoskeretére, mint a Manchester City a jelenlegire – derül ki a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb tanulmányából. 

A CIES az öt topliga (angol, francia, német, olasz és spanyol élvonal) összes, 98 csapatának adataihoz hozzáfért, ez alapján állította sorrendbe a klubokat.

A Manchester Citya jelenleg a keretéhez tartozó játékosokért összesen 878 millió eurót fizetett, amivel saját korábbi csúcsát döntötte meg azzal, hogy a 42 millióért megvett Eliquaim Mangala helyére az 57 milliós Aymeric Laporte került.

A Cityt a PSG (805), a Manchester United (747) és a Barcelona (725) követi a rangsorban, amelyet idekattintva tekinthet meg.

Az utolsó helyen a francia Troyes áll, a Ligue 1 19. helyezettje a keretében szereplő játékosokért összesen kétmillió eurót fizetett a CIES szerint.

Az angol Premier League összes szereplője a lista első felében szerepel, a Huddersfield 77 millió eurós értéke 22-vel több, mint amit a Dárdai Pál vezette Hertha felmutat.

A PL átlagos költsége 291 millió euró, míg a Ligue 1-ben 97millió az átlag. Ugyanez a La Ligában 131, a Serie A-ban 124, a Bundesligában 113 millió euró csapatonként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik