Holender két gólt lőtt a Topolyának Zentán

TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOSTŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.11.29. 17:00
null
Holender Filip remekelt Zentán (Fotó: FK TSC)
A Topolyai Sport Club a zentai Városi Stadionban 4–0-s vereséget szenvedett az esélyesebbnek tartott belgrádi Partizantól a szerb Szuperliga 16. fordulójában. A vendégek egy remek iramú, harcias mérkőzésen teljesen megérdemelten gyűjtötték be a három pontot, mivel védelmük ezúttal is remekül működött, a csatáraik pedig több helyzetet is kialakítottak, amelyekből négyet értékesítettek. A vendégeknél remekelt Holender Filip, aki három kanadai pontig jutott.

 

SZERB SZUPERLIGA
16. FORDULÓ
Topolya–Partizan 0–4 (0–1)
Zenta, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Minakovics
Topolya:
N. Filipovics – N. Petrovics, Antonics, Babics, Varga B. – Szantracs (Tomanovics, a szünetben), Tumbaszevics (Banjac, 70.) – Zec, Milicsevics, Sztanojev (Duronjics, 70.) – Lukics. Vezetőedző:
Partizan: V. Sztojkovics – Urosevics (Brezsancsics, 80.), Vujacsics, Sz. Markovics, Miljkovics – Scsekics, Zdjelar – Holender (Csolics, 75.), Natho (S. Soumah, 59.), F. Sztevanovics – Aszano (Sztolics, 75.). Vezetőedző: Alekszandar Sztanojevics
Gólszerző: Holender (23., 60.), S. Soumah (59.), Aszano (71.)



A Partizan első gólját a magyar válogatott Holender Filip szerezte, aki a 23. percben egy pontos felívelés után okosan pöckölte el a labdát Nenad Filipovics kapus mellett. A három pont sorsa a második félidőben dőlt el, amikor a 61. percben előbb a pár másodperccel korábban beállt Seydouba Soumah Holender passza után megduplázta a vendégek előnyét, majd egy perccel később ő passzolt Holenderhez, aki tizenöt méterről a jobb alsó sarokba gurított, s megszerezte a harmadik gólját a Partizan mezében.

A végeredményt Aszano Takuma állította be, aki a 71. percben Soumah blokkolt lövése után néhány méterről a kapuba lőtt.

Tizenhat forduló után a TSC 21 ponttal a tizedik helyen áll, míg a Partizan 35 ponttal a második. A következő fordulóban a TSC ellenfele a Javor Matisz lesz.

PERCRŐL PERCRE

90. PERC NINCS RÁADÁS, VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Mindkét csapat játékosai a hármas sípszót várják már...

80. perc: Urosevics helett Rajko Brezsancsics a Partizanban.

75. perc:
Aszano és Holender le, Nikola Sztolics és Nikola Csolics be.

74. perc:
Urosevics ment el a bal szélen, pontosan Aszano elé passzolt, aki csúnyán a léc fölé lőtt.

71. PERC NULLA NÉGY, Egy hátul elveszített labda után Soumah került helyzetbe, Babics blokkolta a lövést, a labda azonban ASZANO TAKUMA elé került, aki bevetődve négy méterről a kapuba lőtt. 0–4!

70. perc: Kettős csere a TSC-ben: Mihajlo Banjac és Borko Duronjics be, Janko Tumbaszevics és Jug Sztanojev le.

69. perc:
Aszano került százszázalékos helyzetbe, azonban lövés helyett inkább Holendert szerette volna játékba hozni, ám Antonics elcsípte az átadást.

60. PERC Holender második gólja. Ezúttal Soumah volt az előkészítő, aki a félpályánál labdát szerzett, HOLENDER FILIPET remekül ugratta ki, aki 15 méterről a jobb alsó sarokba gurított. 0–3!

59. PERC Öt másodperccel később SEYDOUBA SOUMAH-gól! Holender tette a csereként beállt Soumah elé a labdát, aki hét méterről Filipovics mellett a kapuba lőtt. 0–2.

59. perc:
A sokszoros izraeli válogatott támadó középpályás, Natko le, Seydouba Soumah be.

57. perc: Dejan Milicsevics
esküdözik, hogy hozzá sem ért Szvetozar Markovicshoz, de ez nem hatotta meg a játékvezetőt, aki sárga lapot adott a TSC játékosának.

56. perc: Lukics passzolt laposan a 16-osra, Zec nem sokkal maradt le a labdáról, ami a vendégek kapusáé lett.

Nem nagyon törődnek a csapatok a középpályával, hatalmas az iram, helyzet itt, helyzet ott.

54. perc: Scsekics harcolt ki egy szögletet a vendégeknek, a hazai védőknek sikerült kifejelniük a labdát.

50. perc:
Partizan-ellentámadás végén Holender adott középre a jobb szélről, Scsekics lövését blokkolták a védők.

49. perc:
Lukics hagyta faképnél Markovicsot, betört a tizenhatosra, s végül 14 méterről laposan a bal alsó sarok felé lőtt, de Sztojkovics jól fogta a szöget. Aztán a labdát is.

47. perc: Aszano került a TSC védelme mögé, de se nem lőtt, se nem emelt, így ez csemege volt Filipovicsnak.

46. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

46. perc Hazai csere: Sztefan Szantracs le, Szasa Tomanovics be.

63 százalékban volt a TSC-nél a labda az első félidőben!

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc: Zdjelar ment el a bal szélen, Holendert hozta játékba, aki 16 méterről fölé lőtt.

43. perc: Natho középpályán történt lerántásáért Goran Antonics sárga lapott kapott.

42. perc: Sztanojev próbált a jobb oldalon megszerezni egy labdát, de a védők megelőzték.

40. perc: Egy bal oldali akció végén ismét Milicsevics kapta a labdát, aki a 16-os vonalán állva ezúttal a jobb sarkot vette célba, de ismét Sztojkovicsé lett a labda.

38. perc: Lukics sarokkal tette le a labdát az érkező Milicsevics elé, aki 18 méterről a jobb alsó sarkot célozta meg, de erőtlen lövését könnyen fogta Sztojkovics.

Dragan Cubra a nyáron igazolt a Partizantól a TSC-hez, az U19-esek tagja. Bojan Balazs is volt partizanos, ő szerb U19-es válogatott, ingyen érkezett, visszavételi opcióval és a következő vételár felének a jogával.

30. perc: A Partizan jobb oldali szöglete után Vujacsics fejelt egy méterrel a jobb kapufa mellé.

29. perc: Markovics majd Scsekics volt a labda útja, utóbbi remekül ugratta ki Aszanót, aki százszázalékos helyzetbe került, de lövését Babics blokkolta.

26. perc: Antonics hibázott, Aszano azonnal lecsapott a labdára, de kisodródott, s végül nyolc méterről a jobb kapufa mellé gurított.

23. perc ITT A GÓL! Miljkovics a középpálya közepéről ívelt a TSC védelme mögé, HOLENDER FILIP kihasználta gyorsaságát, s tizenegy méterről a jobb sarokba gurított a kimozduló Filipovics mellett. 0–1!

Egy kis örökmérleg: 2 bajnoki, 2 iksszel, 2-2 rúgott góllal.

20. perc: Egy gyors TSC akció végén Sztanojev próbálta meg átemelni Sztojkovics kapust, de csúnyán fölé ment az emelése.

18. perc: Igor Vujacsics szabálytalankodott Tumbaszevics ellen, megkapta a mérkőzés első sárga lapját.

16. perc: A japán Aszano csúszott össze Sztanojevvel, a játékvezető megállította a játékot, de az ázsiai játékos nem kért cserét, marad a pályán.

12. perc: Urosevics lökte el a levegőben Sztanojevet, a játékvezető figyelmeztette a Partizan játékosát, hogy még egy ilyen, és előkerül a sárga lap.

7. perc: Varga adott középre a jobb oldalról, Milicsevics próbált lecsapni a labdára, de a vendégvédők megelőzték.

2. perc: Könnyedén eladta a TSC a labdát, a magyar válogatott Holender kerüt helyzetbe a tizenhatos jobb oldalán, 12 méterről leadott lövését Filipovics védte.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Sötétkékben a TSC, fekete-fehérben a Partizan. Három Celsius-fok.

Tizenöt forduló után a TSC 21 ponttal a 9. helyen áll, míg a Partizan 32 pontot gyűjtve az éllovas Crvena zvezda mögött a 2. helyet foglalja el.

„A TSC előnye hogy a játékosok nagyon jól ismerik egymást, hétről hétre, hónapról hónapra minimális változtatással küldheti Szabó pályára a legjobbakatˮ – nyilatkozta Sztanojevics.

Alekszandar Sztanojevics, a Partizan edzője a mérkőzés előtt szervezett online sajtókonferencián elmondta, hogy a TSC a Crvena zvezda után a legtöbb gólt lőtte a bajnokságban, s egy olyan együttest, amely kilencven perc alatt képes öt-hét gólt is szerezni, mindenképpen tisztelni kell, és nem szabad lebecsülni.

„A Partizan az utóbbi néhány mérkőzésén nagyon kevés gólt kap, rólunk viszont mindenki tudja, hogy a támadófutballt részesítjük előnyben, s mindig eggyel több gólt szeretnénk lőni az ellenfelünknél. Az előző fordulókban többször is megesett, még akkor is, amikor gólokat lőttünk, hogy nagy helyzeteket puskáztunk el, s ezt a Partizan ellen nem engedhetjük megˮ – mondta a góllővőlista második helyezettje.

A vezetőedzőhöz hasonló véleményt fogalmazott meg a csapat legeredményesebb játékosa, az eddig kilenc gólt szerző Nenad Lukics is.

„Ennek ellenére mi nem félünk, beleadunk majd apait-anyait, és meglátjuk, ez mire lesz elég a Partizan ellenˮ – nyilatkozta Szabó.

„Bízom a csapatomban, és véleményem szerint sikerülhet meglepnünk az esélyesebbnek tartott Partizantˮ – mondta Szabó Zoltán a találkozó előtti estén megrendezett sajtótájékoztatón. A TSC vezetőedzője szerint a belgrádi együttest remek játékosok alkotják, és emellett jó formában is vannak.

A 9. helyezett Topolyai Sport Club a zentai Városi Stadionban vasárnap 17 órakor a 2. helyen álló belgrádi Partizant fogadja, s a szerb lapok ezt a találkozót kiáltották ki a forduló rangadójának. Nem véletlenül, ugyanis az észak-bácskai együttes saját közönsége előtt átlagban három gólt szerez, így ha összeállnak a kockák, akkor sok borsot törhetnek a belgrádi együttes orra alá.

A hazaiak ezúttal Varga Borisz révén már az első félidőben megszerezték a vezetést, majd továbbjutást a hajrában, Balázs Bojan góljával biztosították be. A Trajal elleni nyolcaddöntőt követően ismét krusevaci csapat ellen lépett pályára a Szerb Kupában Topolya, amely azt a Napredakot fogadta, amelytől az előző hétvégén a bajnoki vereséget szenvedett.

A Topolya hazai pályán 2–0-s győzelemet aratott élvonalbeli ellenfele, a Napredak ellen, így bejutott a Szerb Kupa negyeddöntőjébe.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TOPOLYA–PARTIZAN LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik