Volt játékosa duplájával kapott ki odahaza a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 17:55
null
(Fotó: Tölgyesi Huba)
A szerb Szuperliga 17. fordulójában a Topolya a Metalacot fogadta, és 2–1-re kikapott, izgalmas, fordulatos mérkőzésen.



SZERB SZUPERLIGA
17. FORDULÓ
Topolyai SC–Metalac GM 1–2 (1–1)
Topolya,TSC Aréna,1100néző.V:A. Sztojanovics
TSC:Filipovics – N. Petrovics, B. Varga, Leandro Pinto, M. Petkovics – Milicsevics (Djakovac, 82.), Tomanovics, Bocskay, Sztanojev – Vukics, Sztanojlovics (Ratkov, 65.).Vezetőedző:Mirko Jovanovics
Metalac:Sz. Szavics – Antonijevics, Bacskulja, A. Vasziljevics (Sz. Nikolics, 64.), Mladjovics, Vlalukin – Cvetkovics (N. Grbovics, 89.), Krajisnik, V. Djurics (Lukovics, 90+3.), Sztojics – Sztuparevics (Szarics, 64.).Vezetőedző:Zsarko Lazetics
Gólszerző:Sztanojev (23.), ill. Djurics (20., 90+1.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Egy öt mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozat megszakítását tűzte ki célul a Topolyai SC a szerb Szuperliga 17. fordulójának nyitómérkőzésén, s az utolsó előtti helyen álló Metalac erre a célra ideális ellenfélnek tűnt, még akkor is, ha a találkozó előtt a topolyai együttes szakvezetése és a játékosok is felhívták a figyelmet arra, hogy a Gornji Milanovac-i csapat sokkal jobb játékerőt képvisel, mint azt a táblázaton elfoglalt helye alapján sokan gondolják. Mint kiderült, igazuk volt a TSC-seknek, ugyanis a vendégek 2–1-re megnyerték a mérkőzést, amelyen a topolyaiak tizenegyest is hibáztak.

Esélyeshez méltóan – soraiban Bocskay Bertalannal – kezdett a TSC, amely jelentős mezőnyfölényt harcolt ki az első negyedórában, azonban néhány szögletet leszámítva, nagy helyzetet nem sikerült kialakítania. A 17. percben a TSC-t is megjárt Vaszilije Djurics került helyzetbe, de túl sokat várt, és addig cselezgetett, hogy odalett a lehetőség. Ez azonban mintha lendületet adott volna a vendégeknek, akik közül két perccel később Sztefan Cvetkovics az oldalhálót találta el.

A következő támadás végén, a 20. percben viszont már a kapuban kötött ki a labda: Djurics tette ügyesen a labdát a félpályánál Filip Sztuparevics elé, aki az üres területre gurított, Djurics pedig megállíthatatlanul jutott el a kapuig, s ott hiába próbálta meg Marko Petkovics megakadályozni, ballal elgurította a labdát Nenad Filipovics kapus mellett. Egy ideig még elbíbelődtek a VAR-ral, de aztán Andrija Sztojanovics játékvezető jelezte, nincs itt semmi vitás, és megadta a gólt.

Az egyenlítésre néhány másodpercet kellett várni, Bocskay volt erőszakos a 23. percben, visszaszerzett egy eladott labdát a baloldal szögletzászló közelében, beadását azonban Filip Antonojevics egy fenékre esés közben elvétette, így a labda Jug Sztanojev elé került, aki kilőtte a jobb alsó sarkot. A 33. percben még feljegyezhettünk egy Filip Sztuparevics sárga lapot, amit azért kapott a vendégjátékos, mert állon rúgta Borisz Vargát… Amikor már úgy tűnt, hogy nem lesz több említésre méltó dolog, akkor a ráadás első percében egy gyönyörű TSC akció végén Szlobodan Sztanojlovics lőtt balról, de Sztrahinja Szavics kapus bravúrral szögletre ütötte a labdát.

Alighogy elkezdődött a második félidő, a TSC mindjárt 11-est kapott: tegyük hozzá, teljesen jogosan, ugyanis Nemanja Petrovics beadásába kézzel ért bele Damjan Krajisnik, a Metalac védője, s habár elsőre a játékvezető csak szabadrúgást ítélt, a VAR-szobából jelezték, a kezezés bizony a 16-oson belül történt, így ez bizony tizenegyes.

A 49. percben a csapatkapitány, Szasa Tomanovics állt a labda mögé, azonban gyenge és rosszul helyezett lövését Szavics kapus hárította. Amíg a hazaiak a kimaradt tizenegyes miatt búslakodtak, Sztojics bal felsőbe tartó lövését Filipovics hatalmas bravúrral védte, majd a másik oldal alakult ki helyzet, amely végén Sztanojev lőtt pattintva, s a labda a felső lécről a mezőnybe került vissza.

A 74. perben Sztefan Vukics a földön fekve továbbpöckölte a labdát a csereként beálló Petar Ratkov elé, aki hat méterről pont a kapu közepébe lőtt, így Szavics újabb bravúrt bemutatva ismét góltól mentette meg a csapatát. A 88. percben Marko Sarics került szembe Filipoviccsal, azonban kihagyta a meccslabdát, pontosabban mondva a TSC kapusa védett, majd Leandro és Ifet Djakovac segítségével felszabadítottak a hazaiak. A bírói ráadás első percében Vaszilije Djurics gólhelyzetbe került, és nem hibázott, így a Metalac másodszor is vezetéshez jutott, s ezt az előnyt meg is őrizte a hátralevő pár percben.1–2

A TSC tizenhat mérkőzésen 22 pontot gyűjtött, s a hatodik helyen áll a tizenhat csapatos bajnokságban.

PERCRŐL PERCRE


90+7. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+6. perc Petkovics jobbról, 11-ről Grbovicsba lő.

90+5. perc Banjac ballal a sorfalba rúgja a kissé jobbról járó szabadrúgást, Petkovics ismételne, de elnyomják.

90+5. perc Éppen csak, de kint volt... Nem 11-es!

90+3. perc VAGY MÉGSEM? BÜNTETŐ? Egy kósza ívelést a 16-oson kézzel üt el Tomanovics elől Bojan Mladovics. Sárga lap, az biztos.

90+1. PERC DJURICS ELDÖNTI, kissé jobbról, jobbal a bal felsőbe lő, 14 méterről, Petrovics mellől. 1–2!

88. perc MAJDNEM ITT A BÜNTETÉS, de Banjac szép jobb oldali beívelését Ratkov hatról a bal alsó mellé fejeli...

88. perc KIMARAD, KIMARAD! Banjac szöglete rossz, kontra, Sarics kapura tör, 12-ről, majd ötről is a kapusba lő ballal. Előbb nagy elegáns akart lenni, a rossz emelés után estében javított volna, de visszaért Filipovics.

87. perc Sztanojev le, Mihajlo Banjac be.

84. perc Hopp, Sarics lő nem sokkal a léc fölé a 16-os jobb sarka elől!

82. perc Ifet Djakovac a pályán. Milicsevics le.

80. perc Bocskay pontosan emel a kapu elé, Vukics tízméteres fejese nagyon rossz.

78. perc Djurics lő ballal nem sokkal a jobb sarok mellé középről, 17 méterről, Sztojics indításából.

76. perc Dettó... Tomanovics hatról a kapushoz fejeli Milicsevics szép, balról érkező, ballábas beadását.

74. perc Nincs bent, Tomanovics ad jobbról a kapu elé, Vukics elesik, de ülve is Ratkov elé passzol, aki jobbal hétről, középről egy védőbe lő!

A csatár a Honvédban 26 meccsen három gólig jutott, a Haliban egyig, 8 fellépésen.

A hazai mester Mirko Jovanovic anno volt a Haladás és a Honvéd légiósa is, játszott előtte az OFK Bacskában is.

69. perc Petrovics ballábas beívelése Nikolics fején csattan az ötösön.

69. perc Folytatja, Pinto fején is egy nagy kötés díszeleg ma.

66. perc Ápolás, Petkovics feje fáj egy ütközés után. Nem is, a jobb lába, nagyon komoly az ügy. Kap egy nagy kötést azonnali hatállyal.

65. perc Petar Ratkov is a pályán, Sztanojlovics le. Szélső helyett... középcsatár!

64. perc Marko Sarics és Szrdjan Nikolics állnak be a vendégekhez, Sztuparevics és Vasziljevics le.

63. perc Sztanojevics kapura tör, de les.

61. perc Sztanojev jobbról szépen emel középre, az ötös előtt rosszul találja el fejjel a labdát Pinto.

58. perc Bocskay lő jobbal a bal sarok felé félmagasan, vetődve odaér erre is Szavics kapus.

53. perc Elsuhan a vendégkapu előtt Varga jobblábas, lapos beadása.

52. perc Mekkora védés, Filipovics hatalmas légi út végén eléri a bal felső sarok előtt Sztojics jobblábas, 22 méteres, középről érkező lövését.

50. perc De a kapus nem állt a gólvonalon. Úgyhogy... Kirúgást vezényel a VAR.

49. perc Szavics kikapja a bal alsó elől Tomanovics jobblábas, gyenge lövését!

49. perc Bizony büntető, már elsőre is annak tűnt.

Krajisnik a Partizan neveltje, játszott Dániában és Boszniában is.

47. perc Petrovics nagyon mérges, bal oldali, ballábas beadása a 16-oson belül felugró Krajisnik kezén csattan. Csak szabadrúgás? Ketyeg a VAR...

46. PERC FOLYTATJUK!

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Alekszandar Katanics 3
Szasa Tomanovics 3
Djuro Zec 2
Mladen Galics 2
Szilágyi Vlagyimir 2

(Fotó: Tölgyesi Huba)
(Fotó: Tölgyesi Huba)

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Nagy védés, Sztanojlovics lő jobbal a bal alsó felé az ötös bal sarkáról, de Szavics eléri a labdát egy gyors vetődéssel. Sztanojev passzol a szélső elől a 16-osról, középről.

3. perc Fölé, Sztanojev 18 méteres lövését blokkolják, a labda Sztanojlovics elé pattan, a magyar játékos kissé balról, 14 méterről nem sokkal emel a bal felső fölé!

38. perc Bocskay bal oldali beadását nem éri el fejjel Vukics, aztán már lök is. Szabadrúgás kifelé.

37. perc Sztanojev ballábas beadását elfejeli a bal sarok elől Antonijevics. Bocskay lő jobbal a jobb sarok felé a szöglet után félmagasan, kissé balról, 24-ről, de véd nagyot vetődve a vendégkapus, Szavics.

32. perc Bocskay bal oldali szabadrúgását elkapja a kapus Sztanojlovics elől.

Sztuparevicsért nem is olyan régen 2.25 millió eurót adott a Watford, de ott pályára sem lépett. Ide ingyen került már.

31. perc Filip Sztuparevics kap sárga lapot Varga állon rúgásáért. Szuperliga, na ja.

28. perc Petkovicsnak szemébe kap jobbal a hátranyúló Mladovics. Ápolás.

Pech: Djurics nem is olyan régen még a TSC-ben játszott, 26 meccsen a karmester 5 kanadai pontig jutott. Kölcsönadták, majd elengedték az Indjijához, onnan igazolt nem is olyan régen a Metalachoz.

Furcsa ez: a 23. percben azonnal válaszoltak a kapott gólra. A 20. percben esett gólra...

23. EZ IS BENT VAN, Bocskay bal oldali, ballábas beadását elvéti az ötösön fenékre ülő Antonijevics, JUG SZTANOJEV köszöni szépen, és az ötös jobb sarka elől jobbal a túlsó alsóba lő. 1–1!

23. perc De gól a gól, sajnos.

22. perc De hosszasan szöszmötölnek a VAR-ral. HaVARia...

20. perc VEZET A METALAC! Sztuparevics ütempasszával kapura tör VASZILIJE DJURICS, és az ötös elől ballal okosan a jobb, azaz a hosszú sarokba pöccinti a labdát. Ami szép, az szép: 0–1!

19. perc Kissé jobbról, 13-ról az oldalhálóba lő jobbal Cvetkovics.

17. perc Nyílt nap... Sztojics lő jobbal gyengén a kapu bal sarka mellé, 23-ról, középről, előtte egy jobb oldali beadást mindenki elnézett, Filipovics odatolta a labdát Cvetkovics elé, Djurics lőtt egy védőbe a passz után 12-ről, ballal, három jó és könnyed csel után.

15. perc Bocskay kisszöglete Petrovicsé, a ballábas beadást az ötös elől kapura fejeli Petkovics, de gyengén, kapuscsemege.

12. perc Mezőnyharc, pár kegyetlen belépővel. Tudjuk be a teleholdnak...

6. perc
Vukics nem lő ballal tízről, egy védőről az ötös jobb sarka és Petrovics elé pattan a labda, aki ballal a léc fölé lő. HELYZET VOLT EZ IS!

4. perc Bocskay jobb oldali szögletét a jobb alsó mellé fejeli az ötösről Tomanovics.

3. perc Petkovics veszélyes jobb oldali, lapos beadását kivágja az ötösről ballal Mladovics.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

(Fotó: Tölgyesi Huba)
(Fotó: Tölgyesi Huba)

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta fehérben.

A Tomanovics 150. alkalommal lép pályára a TSC mezében, kapott egy emlékplakettet a klubelnöktől, Zsemberi Jánostól.

A szurkolók eléneklik a Nélküledet.

Telihold, de nincs rossz idő.

Egy kis örökmérleg: 3 találkozó, 1-1 sikerrel, 6 TSC-s és 5 Metalac-góllal.

JÖTTEK-MENTEK: 2018-ban Ersan Rovcanin a Metalactól a TSC-hez igazolt. Ma már a német 6. ligában játszik.

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Josip Calusic, Filip Babic és Dino Dolmagic sérült, a vendégektől mindenki bevethető.

A találkozót a TSC Arenában rendezik meg, s a hazaiak célja kizárólag a győzelem lehet, már csak azért is, mert az észak-bácskai csapatnak legutóbb a 11. fordulóban sikerült megszereznie a három pontot, azóta három vereséget és két döntetlent jegyzett. Júliusban a bajnokság második fordulójában a TSC idegenben 4–2-re verte meg mostani ellenfelét, Djuro Zec két gólt szerzett azon a mérkőzésen.

JÓL JÖTT A VB-SELEJTEZŐ MIATTI SZÜNET a Topolyai SC-nek, mert a szakvezetőknek így volt idejük elemezni az előző mérkőzéseken látott hibákat, a tanultakat pénteken a Metalac ellen lesz lehetősége megmutatni az együttesnek.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–METALAC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik