Megtört a jó sorozat, nem ment most idegenben a Topolyának

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.03.07. 14:55
null
Ahogyan az előző fordulóban, most sem ment a Topolyának (Fotó: FK TSC, archív)
A szerb Szuperliga 26. fordulójában a Radnicski Nis otthonába látogatott, és 2–0-ra kikapott a Topolya.  A TSC a nyolcadik helyen áll harmincnyolc ponttal, és legközelebb csütörtökön lép pályára, amikor a Szerb Kupa negyeddöntőjében a szurdulicai Radnikot fogadja a zentai Városi Stadionban.

SZERB SZUPERLIGA
26. FORDULÓ
Radnicski Nis–Topolya 2–0 (1–0)
Nis,
Cair Stadion, zárt kapuk mögött. V: Minakovics
Radnicski:
B. Risztics – F. Markovics (Kaszalica 39.), Zs. Markovics, Sztevanovics, Csirkovics – D. Pantelics, A. Kovacsevics, Szljivics (Bjelicsics, 57.) – Gavrics (I. Szpaszics, 84.), Djuricskovics (T. Petrovics, 84.), P. Risztics (Akszentijevics, a szünetben). Vezetőedző: Vladimir Gacsinovics
TSC:
N. Filipovics – N. Petkovics (Varga B., 24.), Babics, Damjanovics, M. Petrovics (Sztanojev, a szünetben) – Tumbaszevics (Ratkov, 54.), Banjac – Tomasevics, Djakovac (Milisevics, 76.), Duronjics – Lukics. Vezetőedző: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Zs. Markovics (25.), Gavrics (49.)

Két győzelem és egy döntetlen után elszenvedte első idegenbeli vereségét a Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga tavaszi idényében.

Mladen Krsztajics kiválasztottjai a 26. fordulóban Nisben a helyi Radnicskitől kaptak ki kettő nullára. A hazaiak az első féliőben mezőnyfölényben játszottak, és Zsarko Markovics fejesgóljával szerezték meg a vezetést a 25. percben.

A 2–0-s végeredményt Nenad Gavrics állította be, aki a második félidő elején egy jó kiugratás után középre gurított, ám a labda a TSC egyik belső védőjéről visszapattant elé, s a csatárnak csak az üres kapuba kellett gurítania.

Hiába támadott a kissé tartalékos TSC már az első gól után is bátran, ezen a napon egyszerűen semmi sem sikerült a csapatnak, komoly helyzete is csak kettő akadt.

A TSC a huszonhatodik forduló után a nyolcadik helyen áll harmincnyolc ponttal, s legközelebb csütörtökön lép pályára, amikor a Szerb Kupa negyeddöntőjében a szurdulicai Radnikot fogadja a zentai Városi Stadionban.

PERCRŐL PERCRE


90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Letelt a rendes játékidő.

89. perc
Támad a TSC, ismét jobb oldali szögletet végezhetett el, de az első gól szerzője, a kétméteres Markovics minden beadást kifejel.

88. perc A csereként beállt Petar Ratkov szabálytalansága sárga lapot ért a játékvezető szerint.

86. perc Újabb TSC-szöglet, amely után középen Lukics csúsztatta meg a labdát, de ez az akció is úgy végződött, mint az előzőek, így a Radnicski őrzi kétgólos előnyét.

84. perc Kettős csere a Radnicskiben: Nenad Gavrics és Petar Djuricskovics ment le, helyükre Ilija Szpaszics és Todor Petrovics érkezett.

81. perc Ognjen Bjelicsics is besárgult tíz perccel a vége előtt.

Nem egyszerű a Radnicski ellen gólt lőni Nisben: a hazaiak a 12 meccsük alatt mindössze hét gólt kaptak.

80. perc Egy jobb oldali szabadrúgás a 16os sarkáról a TSC-nek, de a hazai védők kifejelték a labdát!

78. perc Jobb oldali szöglet a TSC-nek, de nem sikerült kapura lövéssel befejezni az akciót.

76. perc A téli átigazolási időszakban szerződtetett Ifet Djakovacot is lehozta Krsztajics, helyére Dejan Milicsevicset küldte be.

Zec pedig a sárga lapok miatt nem lehet ma a csapatban.

Nagyon hiányzik a TSC-ből a csapatkapitány Szasa Tomanovics, és a szélvészgyors Djuro Zec. Tomanovics piros lapot kapott a Crvena zvezda ellen, ezért kénytelen kihagyni a mai meccset

Gavrics 29 éves, szélső, 2014-ben 250 ezer eurót fizetett érte a Crvena zvezda.

63. perc A kapus röviden paskolta ki a labdát, Djakovac csapott le rá, aki 15 méterről az oldalhálót találta el.

62. perc Az első TSC-szöglet, jobbról.

58. perc A bal oldalon próbálkozik többet a TSC, most is ott indul az akció, de egyelőre eredménytelenül.

57. perc Nenad Szviljics helyére Ognjen Bjelicsics állt be a Radnicskiben

54. perc
Újabb csere a TSC-ben: Janko Tumbaszevics fáradt el, helyre Petar Ratkov állt be

49. PERC SAJNOS HAZAI GÓLLAL... NENAD GAVRICS kapott egy remek kiugratást húsz méterről a TSC kapujától, középre akart gurítani, azonban a TSC egyik belső védőjéről visszakerült elé a labda, s már csak az üres kapuba kellett gurítania. 2–0!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc A félidőben Nemanja Petrovics ment le, helyére Jug Sztanojev állt be a TSC-ben. A Radnicski is cserélt a félidőben: Petar Risztics helyére Nikola Akszentijevics érkezett

Érdekes: a két csapat még soha nem transzferált egymás között.

Az első félidőben 60 százalékban birtokolták a labdát a hazaiak, ezen a téren mindenképpen javulnia kell a TSC-nek, emellett a vendégeknek nem volt egyetlen egy kaput eltaláló lövése sem!

E párharc legjobb góllövői
Nenad Lukics 3
Sztefan Mihajlovics 2

45+4. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc Tomasevics gurított vissza a 11-es pontnál érkező Duronjicsnak, aki senkitől sem zavartatva csúnyán fölé lőtt. Lukics szépen elvitte az embereket, de Duronjics nem tudott élni a hatalmas lehetőséggel. ZICCER!

45+1. perc Petar Risztics kapott sárgát a félpályánál elkövetett szabálytalanségért.

Négy perc a ráadás.

40. perc Hiába húzott bele a TSC, nincs igazi karmestere most a csapatnak, hiába elöl a két jó ék.

39. perc Csere a hazaiaknál: Filip vált Filipet: Markovics le, Kaszalica be.

39. perc A hazai támadások semmilyen veszélyt nem jelentenek mostanában.

34. perc Petkovics helyére Varga Borisz állt be a vendégeknél. Ezek szerint mégiscsak komoly volt az iménti sérülés.

33. perc Veszélyes támadást vezettek a hazaiak, de Risztics lesen volt, amit a partjelző azonnal jelzett.

A góllövő 34 éves, a Crvena zvezda neveltje. Romániában (Gaz Metan) és Kazahsztánban (Kairat Almati) is légióskodott.

30. perc Egészen eddig! Lukics passzolt Duronjicshoz, aki 17 méterről nem sokkal lőtt a hosszú sarok mellé!

29. perc A kapott gól után a TSC átvette az irányítást, de egyelőre nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

25. PERC Gól, vezet a Nis. A jobb oldali beadás után ZSARKO MARKOVICS az ötösről fejjel továbbította a labdát a TSC kapujába. Filipovics későn indult el, de nem is fért oda a játékosoktól a labdához, a Radnicski belső védője mindenkinél magasabbra ugrott, szépen fejelt a rövid sarokba. 1–0!

24. perc A jobb oldalon szögletet harcolt ki a Radnicski.

22. perc A TSC-ből a válogattotba is meghívót kapott Marko Petkovicsot kellett ápolni, aki a 22. percben tért vissza a pályára.

21. perc A szabadrúgás után nagy kapu előtti kavarodás, de végül Filipovics összeszedte a labdát.

20. perc Pár percet állt a játék, mindkét csapatnál ápolni kellett egy-egy játékost, de nincs csere.

Ismerős a neve? A hazai mester volt a Becsej játékosa, de a fia még jobb futballista, Mijat a Hoffenheimben játszik, 23-szoros válogatott.

17. perc Újabb bal oldali szabadrúgás a hazaiaknak, 23 méterről, de a beadás közben és után ismét szabálytalankodnak a Radnicski játékosai.

71 százalékban a hazaiaké a labda. A hazaiak szűrője, Nenad Szljivics karsérülése után frissen tért ma vissza, a vendégektől nem játszhat ellenben Dino Dolmagic.

10. perc Egy bal oldali hazai akció végén szöglet a Radnicskinek, nem az igazi, kontra. Nem az igazi ez sem. A hazaiak szabálytalankodtak a beadás után, a TSC jöhet.

8. perc
Gavrics került helyzetbe, betört a 16-oson belülre, de a lövését a TSC védői blokkolták.

6. perc
Jó 25 méterről. a bal oldalról végezhetett el a TSC szabadrúgást, Lukics beadása veszélyesen kanyarodott a 16-osra, de a hazai védők kifejelték a labdát.

5. perc A hazai ék, Petar Djuricskovics sárga lapot kap, felrúgta a felező körül Banjacot.

4. perc Többet van a labda a hazaiaknál, de a TSC védelme állja a sarat.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek tiszta kékben.

Egy kis örökmérleg: 3 találkozó, két nisi és egy topolyai sikerrel, 6, ill. 4 rúgott góllal.

A TSC 25 forduló alatt 38 pontot gyűjtött, a hetedik helyről várja a nisi mérkőzést, míg a Radnicski 34 ponttal a kilencedik helyen áll. A Topolya a hét végi vendégszereplés után csütörtökön a Szerb Kupa negyeddöntőjében Zentán fogadja a Radnikot.

„Jó mérkőzést játszottunk a Crvena zvezda ellen, amelyet sajnos elveszítettünk, de bizonyítottuk, hogy a bajnokság legjobb csapatával is fel tudjuk venni a versenyt. Ez újabb adag önbizalmat adhat a soron következő meccs előtt. Az elmúlt két évben minden mérkőzésen a három pont megszerzését tűztük ki célul, nincs ez másként a Radnicski ellen sem” – mondta Lukics.

A Topolya csatára, Nenad Lukics emlékeztetett arra, hogy a Radnicski elleni találkozók mindig izgalmasak és bizonytalan kimenetelűek. A góllövőlistán 13 találattal a harmadik helyen álló támadó arra is kitért, hogy erőltetett menet vár a csapatokra, hiszen hetente két mérkőzésen kell pályára lépniük.

A Topolya vasárnap Nisben folytatná idegenbeli jó sorozatát. Négy nappal a Crvena zvezda elleni 3–1-es vereség után a Topolyai Sport Club vasárnap Nisben lép pályára a helyi Radnicski ellen a szerb Szuperliga 26. fordulójában. Az észak-bácskai együttes a tavaszi idényben három mérkőzést játszott vendégként, s két győzelem, egy döntetlen a mérlege.

Marko Petkovicsnak nem ez lenne az első szereplése a nemzeti együttesben, ugyanis a belgrádi Crvena zvezda tagjaként 2015-ben már pályára lépett a szerb nemzeti együttesben: a Csehország elleni 4– 1-es győzelem során csereként állt be, és nyolc percet töltött a pályán. A Crvena zvezda korábbi csapatkapitánya a portugálok elleni Eb-selejtező alkalmával is tagja volt a válogatottnak, de a jobbhátvéd a kispadon ülte végig a 2–1-re elveszített találkozót.

A TSC-ből korábban Nenad Lukics szerepelt a nemzeti együttesben, azonban ő annak a válogatottnak volt a tagja, amelybe – egy kivétellel – csak a szerb Szuperligában szereplő játékosokat hívták meg.

A néhány nappal ezelőtt hivatalosan is kinevezett szerb szövetségi kapitány, Dragan Sztojkovics közzétette annak a harminc labdarúgónak a nevét, akire számít a március végén sorra kerülő világbajnoki selejtezőkön. A bő keretben helyet kapott a Topolyai Sport Club játékosa, a 28 éves Marko Petkovics is: az észak-bácskai klubból ő az első labdarúgó, aki meghívót kapott az Eb- vagy vb-selejtezőre készülő felnőttválogatottba.

A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 25. fordulójának szerdai játéknapján a Topolyai SC 3–1-re kikapott a címvédő és listavezető Crvena zvezdától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik