K. T. I. 2021.04.19 10:50 Frissítve: 2021.04.19 20:22

Szuperliga: klubonként 18 topmeccs az ősszel – itt a lebonyolítási terv

Húsz csapat, két tízfős csoport. Így indulna az európai topklubok közös bajnoksága, azaz a vasárnap éjjel bejelentett Szuperliga. A sorozat ősszel 18 topmeccset jelentene a csapatok számára, a playoffrendszerrel és az egyenes kieséses szakasszal pedig 28-30 találkozót kellene lejátszania idényenként annak az együttesnek, amelyik elverekszi magát a fináléba.

A következő évtől a Bajnokok Ligája helyett a Szuperligában találkozhat a Real Madrid és a Liverpool (Fotó: AFP)

 

Amint arról beszámoltunk, 12 alapítóklubbal bejelentették a régóta tervezett Szuperligát. Az európai topklubok mega sorozatában jelen állás szerint az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, az FC Barcelona, az Internazionale, a Juventus FC, a Liverpool FC, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham Hotspur venne részt, és plusz három állandó tag csatlakozására számítanak még.

 
Jön a háború? Az UEFA-fenyegetés ellenére 12 klub bejelentette a Szuperligát
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája

A bejelentés szerint a 15 állandó tag mellett további öt csapat idényről idényre kvalifikálhatja magát – vélhetően az európai topligák bajnokáról, illetve az állandó résztvevő mögött legjobb helyen záró csapatáról lenne szó. A tervek szerint a mérkőzéseket augusztus közepétől, hétközi játéknapokon rendeznék. A liga pedig már 2021-ben elindulna.

A két tízfős csoportban mindenki játszana mindenkivel pályaválasztóként, majd vendégként is, majd az első három helyezett automatikusan a legjobb nyolc közé jutna, míg a 4. és 5. helyezettekre playoff várna, így alakulna ki a negyeddöntő mezőnye. A tavaszi lebonyolítás nagyon hasonló lenne a jelenlegi Bajnokok Ligájáéhoz, kétmeccses, egyenes kieséses párharcok vezetnének a májusi fináléig.

A klubok közölték, a férfiliga rajtja után nem sokkal a női Szuperliga elindítását is tervezik – de ennél több részletet a projektről egyelőre nem írtak.

A Szuperliga indulói továbbra is részt vennének a nemzeti bajnokságokban – szögezi le a közlemény.

2021.05.09 14:50:19

Minden más foci DUDUCZ TIBOR, BACSKAI JÁNOS

A második helyét ezzel bebiztosító DAC egy góllal nyerni tudott a Slovan otthonában.

2021.05.09 14:18:59

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem adta olcsón a győzelmet a Zentán vendégeskedő Javor-Matisz, de végül csak diadalmaskodott a TSC.

2021.05.08 15:00:25

Minden más foci B. D. K.

A párizsi klub bejelentette: Neymar nem megy sehová!

2021.05.07 16:53:07

Minden más foci H. D.

A nagygoricai csapat egy szöglet utáni fejes góllal begyűjtötte a három pontot.