K. T. I. 2021.04.19 10:50 Frissítve: 2021.04.19 20:22

Szuperliga: klubonként 18 topmeccs az ősszel – itt a lebonyolítási terv

Húsz csapat, két tízfős csoport. Így indulna az európai topklubok közös bajnoksága, azaz a vasárnap éjjel bejelentett Szuperliga. A sorozat ősszel 18 topmeccset jelentene a csapatok számára, a playoffrendszerrel és az egyenes kieséses szakasszal pedig 28-30 találkozót kellene lejátszania idényenként annak az együttesnek, amelyik elverekszi magát a fináléba.

A következő évtől a Bajnokok Ligája helyett a Szuperligában találkozhat a Real Madrid és a Liverpool (Fotó: AFP)

 

Amint arról beszámoltunk, 12 alapítóklubbal bejelentették a régóta tervezett Szuperligát. Az európai topklubok mega sorozatában jelen állás szerint az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, az FC Barcelona, az Internazionale, a Juventus FC, a Liverpool FC, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham Hotspur venne részt, és plusz három állandó tag csatlakozására számítanak még.

 
Jön a háború? Az UEFA-fenyegetés ellenére 12 klub bejelentette a Szuperligát
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája

A bejelentés szerint a 15 állandó tag mellett további öt csapat idényről idényre kvalifikálhatja magát – vélhetően az európai topligák bajnokáról, illetve az állandó résztvevő mögött legjobb helyen záró csapatáról lenne szó. A tervek szerint a mérkőzéseket augusztus közepétől, hétközi játéknapokon rendeznék. A liga pedig már 2021-ben elindulna.

A két tízfős csoportban mindenki játszana mindenkivel pályaválasztóként, majd vendégként is, majd az első három helyezett automatikusan a legjobb nyolc közé jutna, míg a 4. és 5. helyezettekre playoff várna, így alakulna ki a negyeddöntő mezőnye. A tavaszi lebonyolítás nagyon hasonló lenne a jelenlegi Bajnokok Ligájáéhoz, kétmeccses, egyenes kieséses párharcok vezetnének a májusi fináléig.

A klubok közölték, a férfiliga rajtja után nem sokkal a női Szuperliga elindítását is tervezik – de ennél több részletet a projektről egyelőre nem írtak.

A Szuperliga indulói továbbra is részt vennének a nemzeti bajnokságokban – szögezi le a közlemény.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.

2021.09.14 09:44:45

Minden más foci CSILLAG PÉTER

The U.S., Canadian and Mexican candidate venues fight for the 2026 World Cup matches.