R. P. 2021.09.28 09:07 Frissítve: 2021.09.28 15:56

Szuperliga: az UEFA nem bünteti a Barcát, a Juvét és a Realt sem, de…

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) eláll a további jogi csatározásoktól, és nem bünteti meg a Barcelonát, a Real Madridot és Juventust sem a Szuperliga kapcsán – jelentette be az UEFA a honlapján kiadott közleményében.

Alexander Ceferin, az UEFA elnöke (Fotó: AFP)

 

Korábban a Nemzeti Sport is beszámolt arról, hogy a Madridi Kereskedelmi Bíróság öt napot adott az UEFA-nak, hogy ismerje el azon ítéletet, amely az európai Szuperliga (ESL) alapítói elleni fegyelmi eljárás visszavonására, valamint arra szólította fel, hogy ne büntesse meg a projekt mellett kitartó klubokat, az FC Barcelonát, a Real Madridot és a Juventust.

Az ítélet értelmében az UEFA-nak a honlapján közzé kellett tennie a bírósági döntés elfogadását és annak betartását.

A UEFA most ennek hatására az alábbi közleményt jelentette meg honlapján: „Az UEFA Fellebbviteli Testülete semmisnek és érvénytelennek nyilvánítja az eljárást.”

Az UEFA azt is bejelentette, hogy a Szuperligát megalapító, de később kilépő másik kilenc klubnak – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atletico Madrid, Internazionale, AC Milan – sem kell jóvátételt fizetnie.

Ugyanakkor  az UEFA azt is közölte, hogy nem ismeri el a Manuel Ruiz de Lara által elnökölt madridi körzeti bíróság hatáskörét, és hivatalos beadványokat juttatott el egy magasabb szintű spanyol bírósághoz arra hivatkozva, hogy az eljárás során jelentős szabálytalanságokat vétettek. Az európai szövetség jelezte, elvárja, hogy nevezett bírót mentsék fel az ügy további részére vonatkozóan. Az UEFA továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy a történtek kapcsán az alapszabálynak megfelelően járt el, figyelembe véve az EU-s jogszabályokat.

Az eljárás megszüntetésére azért is kerülhetett sor a BBC szerint, mert sértette az európai szabadkereskedelmi egyezményt.

„Az UEFA továbbra is megtesz minden szükséges lépést, összhangban a nemzeti és az európai uniós joggal, hogy megvédje az UEFA és a labdarúgásban szerepet vállalók érdekeltségeit” – írja az UEFA .

2021.10.19 15:53:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy listát négy kedvenc játékosunk fényűző házáról. (x)

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.

2021.10.17 15:02:10

Minden más foci VÉGH JÁNOS

Az NK Osijek magabiztosan hozta el a három pontot a Slaven Belupo otthonából.