Szuperliga: a madridi bíróság szerint az UEFA nem büntetheti az alapítókat

Vágólapra másolva!
2021.07.01. 19:28
null
Ceferin nem büntetheti a klubokat (Fotó: AFP)
A madridi kereskedelmi bíróság döntése értelmében az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem büntetheti az áprilisban az Európai Szuperliga megalapítását bejelentő klubokat, továbbá nem is hozhat olyan intézkedéseket, amellyel megpróbálná kizárni őket a különböző nemzetközi kupaporondról.

A bíróság úgy döntött, hogy az UEFA nem kötelezheti az Európai Szuperliga alapítóit arra, hogy formálisan is feloszlassa a Szuperligát, és azt is megtiltotta a szervezetnek, hogy 100 millió eurós bírságot szabjon ki a versenysorozatban részt venni szándékozókat.

A Szuperliga megalakulását még áprilisban jelentette be 12 klub – Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, AC Milan, Inter, Atlético Madrid, Real Madrid, FC Barcelona és Juventus –, ám miután a különböző büntetésekkel befenyítették az alapítókat, valamint a szurkolók is ellenérzésüknek adtak hangot, a fentebb felsorolt első kilenc csapat visszalépett attól, hogy az új versenysorozatban szerepeljen.

A spanyol bíróság döntése értelmében az UEFA által kilátásba helyezett fegyelmi eljárást egyébként júniusban éppen a bírósági tárgyalás idejére felfüggesztették, ám most ezt is törölni kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik