Szlovákia: Francesco Calzona lett a szövetségi kapitány

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.08.30. 13:31
null
Francesco Calzona a Napoli másodedzőjeként (Fotó: Getty Images)
Nem egész egy hónappal a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt a Szlovák Labdarúgó-szövetség kinevezte válogatottja új szövetségi kapitányát. Az 53 éves olasz Francesco Calzona ül le a kispadra, aki 2023. december 31-ig írt alá.

 

Szlovákia a Nemzetek Ligájában csupán a C-divízióban szerepel, de ott sem áll feljutást érő helyen, ugyanis eddig négy találkozón csak hat pontot szerzett. A rossz szereplés okán júniusban menesztették Stefan Tarkovicot.

Helyére az olasz Francesco Calzonát nézték ki, akit Marek Hamsík, a szlovákok legendája ajánlott.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség nyáron többször is jelezte, hogy hamarosan kijelöli az új kapitányt. Hosszú ideig, közel két hónapig tartottak az egyeztetések.

Arról is szóltak a hírek, hogy Vladimír Weiss lesz majd a befutó. Állítólag, ha a Slovan Bratislava múlt csütörtökön nem jutott volna be az Európa-konferencialiga csoportkörébe, akkor az 58 éves edző érkezett volna. A Slovan azonban bejutott.

A szlovákok ezért úgy döntöttek, hogy a magyarok útjára lépnek, és Francesco Calzona személyében olasz edzőt neveznek ki.

Calzona eddig csak Olaszországban dolgozott, és csupán pályaedzőként. A legtöbb időt a Napolinál töltötte Maurizio Sarri és Luciano Spalletti mellett, és innen ismeri Marek Hamsíkot. Volt még a Cagliari, az Empoli és a Perugia másodedzője is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik