K. F. 2020.04.20 19:44 Frissítve: 2020.04.20 19:53

Szlovák foci: Nem lesz mindenki számára igazságos döntés – Vincze István

Vincze István, a korábbi 44-szeres magyar válogatott labdarúgó, a szlovák másodosztályban szereplő Révkomárom (KFC Komárno) sportigazgatója a Puskás Akadémia honlapjának adott interjúban beszélt arról, hogyan érinti csapatát, illetve a szlovákiai futballt a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzet.

Vincze István Tatabányán 2020 februárjában (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

 

„Elképesztően nehéz döntés előtt állnak a szövetségek – idézi Vincze Istvánt, a tatabányai futball legendás alakját a pfla.hu. – Vannak szlovák élvonalbeli csapatok, amelyek azt hirdetik, hogy két héten belül el tudnák ismét kezdeni a bajnoki versenyfutást, szerda-szombat ritmusban. Ez szerintem a másodosztályban kivitelezhetetlen. Kell egy felkészülési időszak, mert az egyéni edzésprogram nem helyettesíti az igazi tréningeket. Az egészségügyi előírások betartásáról még nem is beszéltünk: olyan buszt még nem találtak fel, amelyen a másfél méteres távolságok betartásával felférne egy egész csapat. A koronavírus-járvány betegeinek száma is folyamatosan emelkedik, ezt is figyelembe kell vennie a Szlovák Labdarúgó-szövetségnek. Ki fogja vállalni a felelősséget, ha valamelyik játékos megfertőződik? Nem tudom, mi a helyes megoldás, de a döntés meghozása is hihetetlenül nehéz lesz. Tisztában kell lenni vele, hogy nem lesz mindenki számára igazságos döntés.”

Ami a révkomáromi helyzetet illeti, Vincze elmondta: a városi önkormányzat januárban harminc százalékkal csökkentette a támogatásokat, de egyelőre nem nyúltak hozzá a bérekhez, kivárnak. A várossal még nem írták alá a következő támogatási szerződést.

„A magyar–szlovák határzár miatt nem tudok átmenni Révkomáromba. Több játékosunk is Magyarországon végzi edzésmunkáját, néhányan Pozsonyban készülnek, többen pedig ott maradtak a városban – mondta a jelenlegi helyzetről Vincze. – Jól vagyok, sok időt töltök a családommal. Mindennap kertészkedem, nem unatkozom. Nagyon hiányzik a futball, de labdarúgás nélküli napok elviselése most sokad rangú. Az egészségmegőrzés a fontos, és a gazdasági károk túlélése.”

2021.01.17 15:17:21

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Röpködő mínuszok és játékosok, piros lap, mentő, sok-sok kihagyott szentgyörgyi helyzet, CFR-siker.

2021.01.15 10:56:03

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

„Felvette a vállára a keresztet, hogy a legjobb legyen/ a legnagyobb idegen hatalommal szemben.”

2021.01.12 14:40:53

Minden más foci MATYKÓ KÁROLY

A két csoportgyőztes által vívott döntőben a házigazdák Brazíliát győzték le.

2021.01.12 12:34:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Két piros lap is villant a rangadón, a szentgyörgyiek ikszeltek a Craiovával.