Továbbra is jó formában a TSC, a Proletert is legyőzte!

Vágólapra másolva!
2022.03.18. 17:45
null
Jó formában van a Topolyai SC a bajnokságban (Fotó: FK TSC/Facebook)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 28. fordulójában a Topolyai SC 2–1-re legyőzte a Proletert.

 

SZERB SZUPERLIGA
28. FORDULÓ
Topolyai SC–Proleter 2–1 (1–0)
Topolya,
TSC Aréna, 2500 néző. Vezette: Dj. Makszimovics
TSC: Filipovics – Petrovics, Calusic, Antonics, Sztojkovics – Tomanovics, Milicsevics (Bocskay, 66.) – Ratkov (Krszmanovics, 86.), Banjac (Doucoure, 90+3.), Sztanojev (Mircsevszki, 86.) – Vukics (Sztanojlovics, 90+3.). Edző: Zsarko Lazetics.
Proleter: Petrics – Tanaszin, Marjanovics, Andrejevics, B. Milosevics (Mladenovics, 86.) – Kojics (Kun, 86.), B. Jovanovics (Ilics, 73.) – Ninkovics, Tomovics, O. Mitrovics – Kaludjerovics. Edző: Dusan Bajics.
Gólszerző: Vukics (29., 76.), ill. J. Ilics (78.)

Nagyon fontos három pontot gyűjtött be a Topolyai SC a szerb Szuperliga 28. fordulójában, miután saját közönsége előtt 2–1-re nyert az újvidéki Proleter ellen. A TSC ezzel a győzelemmel biztosította helyét a felsőházban, ugyanis az alapszakaszból már csak két mérkőzés maradt hátra.

Valamivel jobban kezdték a mérkőzést a vendégek, akik közül Sztefan Tomovics és Andrija Kaludjerovics is veszélyeztette a TSC kapuját: az előbbi lövését, az utóbbi fejesét Nenad Filipovicsnak bravúrral sikerült hárítania, s a TSC kapusa a 16. percben ismét nagyon védett, amikor a már említett Kaludjeroviccsal találta magát szemtől szembe. A kimaradt vendéglehetőségek után a hazaiak megszerezték a vezetést, miután a 29. percben Jug Sztanojev jobb oldali beadása felpattant az egyik védőn, így a labda átrepült Nikola Petrics kapus felett, az érkező Sztefan Vukicsot pedig a nyakában lógó védő sem tudta megakadályozni, hogy egy méterről a kapuba továbbítsa a labdát. Az első félidő végéig nem változott az eredmény, a TSC magabiztosan őrizte egygólos előnyét.

A második játékrész elején nem sok hiányzott, hogy Vukics megszerezze saját és csapata második gólját, de a Mihajlo Banjactól kapott kiváló átadás és egy higgadt csel után a bal alsóba tartó lövését Petrics ujjheggyel hárította. A 76. percben a hazaiak pazar akciója végén a TSC megduplázta az előnyét: Ratkov okosan passzolt Banjachoz, aki azonnal a középen érkező Vukics elé tálalt, neki pedig nem volt nehéz dolga, s a kifutó Petrics mellett a jobb alsóba lőtt. A hazaiak még a gólt ünnepelték, amikor egy bal oldali beadásra senki nem figyelt, kivéve a második hullámból érkező, néhány perccel korábban beállt Jovan Ilics, aki 12 méterről a jobb alsóba lőtt, Filipovics csak belepiszkálni tudott. A hátralevő bő tíz percben mindkét vezetőedző cserékkel próbálkozott, Lazetics, hogy megőrizze csapata az előnyét, Dusan Bajics pedig az egyenlítésért, de ebben az előbbi volt sikeresebb, s 2–1-re megnyerte a találkozót.

A topolyai együttes 38 ponttal az 5.helyen áll a tizenhat csapatos bajnokságban. A TSC a következő fordulóban a belgrádi Partizan vendégeként lép pályára.


PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: ITT A VÉGE, GYŐZÖTT A TSC!

90+3. perc: A két gólt szerző Sztefan Vukics le, helyére Szlobodan Sztanojlovics be.

90. perc: letelt a rendes játékidő, három perc a ráadás.

89. perc: Zsarko Lazetics nem értett egyet a játékvezetővel, a reklamálása sárga lapot ért.

86. perc: Lazar Kojics le, Kun Bertalan be, a hazaiaknál Mitar Mircsevszki állt be Jug Sztanojev, Petar Ratkov helyére Nemanja Krszmanovics állt be. Veljko Mladenovics be, Braniszlav Milosevics le a vendégeknél.

84. perc: Tanaszin könyökkel terítette le Banjacot, ő is besárgult.

81. perc: Tomanovics lerántotta Ninkovicsot, sárga lapot kapott érte. Teljesen kitámadtak a vendégek, minden játékosuk a TSC térfelén van.

78. perc: MÁRIS OTT A SZÉPÍTÉS! A bal oldalról középre gurított labdára senki nem figyelt, a pár perce beállt Jovan Ilics pedig 12 méterről a bal alsóba lőtt, Filipovics beleért, de nem tudott védeni. 2–1

76. perc: 2–0! Egyérintős játék után szép gól: Ratkov ugratta ki Banjacot a bal oldalon, aki egyből a középen érkező Vukicshoz passzolt, ő pedig higgadtan a jobb alsóba lőtt, Petricsnek esélye se volt.

73. perc: Braniszlav Jovanovics le, Jovan Ilics be a vendégeknél.

71. perc: Sztanojev beadására jó ütemben érkezett Petar Ratov, de kicsit magas volt a labda, így fölé ment a fejes.

68. perc: Banjac rúgta ki a labdát, Tomanovics fekszik a félpályánál, ez nagyon nem néz ki jól. A bokáját fogja, úgy tűnt, mintha Kojics lépett volna rá. Tomanovics a saját lábán hagyta el a pályát, és pár másodperc után vissza is tért.

66. perc: Dejan Milicsevics megy le, Bocskay Bertalan áll be a helyére.

55. perc: Pánikszerűen védekezik a Proleter, Milicsevics lőtt 16 méterről, a vendégek szerencséjére pont Vukicsot találta telibe.

50. perc: Banjac hozta remekül játékba a középen érkező Vukicsot, aki egy csel után 15 méterről megcélozta a bal alsót, de Petrics beleért a lövésbe – nagy helyzet volt.

49. perc: A Proleter ötödik szögletét Mitrovics adta be, de a TSC védelme állja a sarat.

46. perc: elindult a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: vége az első félidőnek!

45. perc: egy perc a ráadás.

44. perc: Sztojkovics harcolt ki egy jobb oldali szögletet. Banjac adta be, sikerült a hazai védőknek felszabadítaniuk.

33. perc: Braniszlav Milosevics ordított egy sort a partjelzővel, mert elégedetlen volt az ítélettel, sárga lapot kapott.

29. perc: GÓL, VEZET A TSC! Sztefan Vukics a gólszerző. Banjactól indult az akció, aki Sztanojevet hozta játékba a jobb oldalon, akinek a beadása egy védőn megpattant, így a labda átszállt Petrics kapus felett, az érkező Vukics pedig közelről a kapuba lőtt. 1–0

24. perc: Jug Sztanojev is sárga lapot kapott szabálytalanságért.

23. perc: Sztojkovics veszített el egy labdát, Tomovics betört a 16-osba, és végül 15 méterről leadott lövését Filipovics öklözte a mezőnybe.

21. perc: Braniszlav Jovanovicsé a mérkőzés első sárgája: a vendégek csapatkapitánya a labda helyett Banjac lábát találta el.

20. perc: Újabb nagy helyzet a TSC előtt, Tomanovics lőtt 16 méterről egy szépen lekészített labdát, de Petricsnek sikerült kipiszkálnia a bal alsóból a lövést.

18. perc: Sztanojev viharzott el a jobb oldalon, pontosan adott középre, de Dejan Milicsevics első és második lövése is elakadt a védőkben.

16. perc: Kaludjerovics kapott egy remek labdát a védelem mögé, szemtől szembe került Filipoviccsal, de a TSC kapusa lábbal védett.

14. perc: Kaludjerovics csúsztatta meg az ötösről a labdát, Filipovicsnak az utolsó pillanatban sikerült szögletre ütnie, hatalmas bravúr volt.

7. perc: Tomanovics beadását Vukics fejelte kapura, de nem volt erő a fejesben, így Petricsé lett.

6. perc: Sztefan Tomovics került helyzetbe egy szabadrúgás után, de 13 méterről leadott lövése fölé ment.

4. perc: Filipovics ejtett ki egy beadást, de csak azért, mert Kaludjerovics szabálytalankodott vele szemben.

3. perc: Sztojkovics ment fel a jobb oldalon a támadással, kis zavart okozott a vendégek védelmének, de Marjanovics felszabadított.

1. perc: elindult a mérkőzés, a TSC-nél a labda!

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Kékben a TSC, piros-fehérben a vendégek.

Dusan Bajics, a Proleter edzője az idény első részében még a TSC kispadján ült mint segédedző, 2022 augusztusa óta viszont a Proletert irányítja.

A meccs előtt Zsarko Lazetics elmondta, természetesen elfogadják az esélyes szerepét, de tisztelik az ellenfelüket.

A legutóbbi mérkőzésén az utolsó pillanatokban szerzett egyenlítő góllal játszott 1–1-es döntetlent a Topolya a Csukaricski otthonában a bajnokság 27. fordulójában.

A topolyaiak a legutóbbi öt mérkőzésükön veretlenek maradtak a szerb élvonalban: három döntetlen mellett két meccset megnyertek. A másik oldalon a Proleter nincs túl jó formában, hiszen öt mérkőzésből négyet is elbukott, s csak egy ikszet tudott kiharcolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik