Vezetett a Topolya, de a Zvezda győzött a rangadón

TŐKE JÁNOS (percről percre, összefoglaló)TŐKE JÁNOS (percről percre, összefoglaló)
Vágólapra másolva!
2021.08.21. 18:49
null
Óriási rangadó a Crvena zvezda és a Topolya között (Fotó: Tölgyesi Huba)
A szerb labdarúgó Szuperliga 6. fordulójában a veretlen és éllovas Topolya 3–1-re kikapott idegenben a harmadik helyen álló Crvena zvezdától.

SZERB SZUPERLIGA
6. FORDULÓ
Crvena zvezda–Topolyai SC 3–1

Belgrád, Rajko Mitics stadion, 8290 néző. Játékvezető: M. Mitics.
Crvena zvezda: Borjan – Gajics, Dragovics, Pankov, Erakovics – Sanogo (N. Petrovics, 80.) – Ivanics (Szrnics, 71.), V. Nikolics (Rodics, a szünetben), Krszticsics (Kanga, 56.), Ben Nabouhane – Pavkov (Katai, a szünetben). Edző: Dejan Sztankovics.
Topolya: Filipovics – Leandro, Antonics, Varga – Petrovics (Sztoiljkovics, 80.), Tomanovics, Djakovac (Bocskay, 88.), Sztojkovics (Krsztics, 62.) – Zec, Banjac (Petkovics, 80.) – Sztanojlovics (Vukics, 62.). Edző: Mladen Krsztajics.
Gólszerző: Krszticsics (29.), Katai (51.), Ben Nabouhane (78.) ill. Zec (25.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A listavezető Topolyai SC-nek nem sikerült pontot szereznie az esélyesebbnek tartott Crvena zvezda ellen a szerb Szuperliga hatodik fordulójában: a címvédő 3–1-re nyert az észak-bácskai együttes ellen, amely derekasan helytállt az egész mérkőzésen.

Pavkov már a 2. percben vezetéshez juttathatta volna a Crvena zvezdát, azonban a rövid sarokba tartó lövését Nenad Filipovics hatalmas bravúrral védte.

Amit elmulasztott a Zvezda csatára, azt nem tette meg a TSC soraiból Djuro Zec, aki a 25. percben a félpályánál kapott labdával mindenkit faképnél hagyott, s Borjan kapust becsapva a bal sarokba gurított. Nem sokáig örülhettek a vendégek, ugyanis Nenad Krszticsics a 29. percben Milan Gajics átadása után kapásból a jobb felső sarokba lőtte a labdát.

A második félidőre beálló Alekszandar Katai nyerőember lett, ugyanis az 51. percben Gajics passzából vezetéshez juttatta a Crvena zvezdát, majd a 78. percben az ő precíz átadásából Ben Nabouhane állította be a végeredményt.

A TSC szinte az egész meccsen kiválóan és szervezetten védekezett, de a Crvena zvezda érvényesítette a papírformát és megérdemelt győzelmet jegyzett, s ezzel pontszámban utolérte az észak-bácskai csapatot, amely egy mérkőzéssel többet játszott, de amely jobb gólkülönbségének köszönhetően az élen maradt.

A TSC a következő fordulóban a lucsani Mladosztot fogadja a zentai Városi Stadionban, utána pedig szeptember 3-án a Ferencváros ellen lép pályára a topolyai stadion hivatalos átadóján.

A mérkőzés góljai

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek!

3 perc a hosszabbítás.

88. perc: Bocskay Bertalan áll be Ifet Djakovac helyére.

87. perc: Gajics beadását Szrnics ollózva lőtte kapura, centiméterekkel ment mellé.

85. perc: Katai került helyzetbe, de nem tudta becsapni Filipovicsot, mérgében elemi erővel a földhöz vágta a labdát.

80. perc: Marko Petkovics és Dusan Sztoiljkovics jött be a vendégeknél, Mihajlo Banjac és Nemanja Petrovics ment le. A hazaiaknál: Sanogo ment le a Zvezdában, Njegos Petrovics jött be.

78. perc: Katai remekül szelídített meg egy labdát, elviharzott a bal szélen, és a hosszú saroknál érkező Ben elé passzolt, aki néhány méterről az üres kapuba lőtt. 3–1

75. perc: Pavkov fejelt hét méterről, pont középre, nem okozott gondot Filipovicsnak.

73. perc: Ifet Djakovac sárgult be, a lendületben levő Sanogo elé lépett be.

71. perc: Mirko Ivanics le, Szlavoljub Szrnics be a hazaiaknál.

69. perc: Ivanics 17 méterről egy visszahúzós csel után lőtt, Filipovics résen volt, és szögletre mentette a jobb felsőbe tartó lövést.

67. perc: Milan Pavkov kapott sárgát, bal kézzel Varga arcába ütött.

63. perc: Egy gyors és tetszetős TSC-akció végén Nemanja Petrovics lőtt 25 méterről, de Borjannak nem kellett védenie, elment a labda a kapu előtt.

62. perc: Sztefan Vukics és Vukasin Krsztics áll be a TSC-be, Szlobodan Sztanojlovics és Arandjel Sztojkovics ment le

61. perc: Kanga emelte a labdát a TSC védelme mögé, de Sztojkovics résen volt, és megelőzte Pavkovot

58. perc: Tomanovics harminc méterről megcélozta a bal felsőt, Borjan szögletre mentett.

56. perc: A gólszerző Krszticsics megy le, Kanga állt be a helyére.

53. perc: Nenad Krszticsics visszahúzta Djuro Zecet, sárga lapot kapott érte a Zvezda játékosa.

51. perc: Ezúttal is Milan Gajicsé az érdem, aki a jobb oldalról pontosan gurított az érkező Alekszandar Katai elé, aki futtából a bal felsőbe lőtt, Filipovicsnak vetődnie se volt ideje 2–1

47. perc: Katai mindjárt egy lövéssel is próbálkozott 20 méterről, de csúnyán mellé ment.

A félidőben cserélt a Zvezda. Alekszandar Katai és Milan Rodics folytatja Radovan Pankov és Veljko Nikolics helyett.

Elkezdődött a második félidő!

A TSC végig fegyelmezetten védekezett, egy gyors ellentámadásból szerzett egy gólt, amire Krszticsics gyönyörű találattal válaszolt.

45+3. perc: vége az első félidőnek!

Három perc a hosszabbítás.

44. perc: Tomanovicsot kellett ápolni, elhagyta a pályát a TSC csapatkapitánya. Az ápolás után Tomanovics visszatérését a belgrádi közönség füttyszóval jutalmazta.

43. perc: Ben baloldali szöglete után Dragovics fejese centiméterekkel ment el a jobb kapufa mellett

39. perc: Ben adott be a jobb oldalról, Pavkov hét méterről mellé fejelt.

36. perc: Hatalmas helyzetet hagyott ki Sanogo, aki Pavkovtól kapott egy labdát, azonban rosszul találta el öt méterre a kaputól.

32. perc: Gajics harcolt ki szögletet a hazaiaknak. Sikerült felszabadítania a TSC védelmének.

30. perc: Zec került helyzetbe, Borjan lábbal hatalmasat védett.

29. perc: 1–1 Gajics tette középre Nenad Krszticsics elé a labdát, aki 17 méterről kapásból kilőtte a jobb felsőt.

Djuro Zec hatodik gólja volt ez az idényben, ezzel ő vezeti a góllövőlistát

25. perc: Nem figyelt a hazai védelem, Sztanojlovics a félpályánál a lendületből érkező Djuro Zechez passzolt, aki a kapuig rohant a labdával, ott még elfektette Erakovicsot, és higgadtan a jobbra vetődő kapus mellett a kapu bal oldalába gurította a labdát

23. perc: Sanogo szó szerint ráugrott Tomanovicsra, és úgy fejelte el a labdát a félpályánál. Sárga lap-gyanús volt, de megúszta a Zvezda játékosa lap nélkül

21. perc: Varga esett rosszul egy fejes után, de pár másodperc múlva már jelezte, hogy nincs komoly gondja.

18. perc: Egy szép hazai akció végén Krszticsics lőtt 20 méterről szemben a kapuval, Filipovics kiütötte a bal alsóba tartó labdát.

16. perc: Gólt ünnepeltek a Zvezda szurkolói, mert a labda valóban a hálóban kötött ki Dragovics lövése után, de már előtte lest intett a partjelző. A VAR megerősítette a lest.

12. perc: Bent ugratták ki, a vendégek szerencséjére picit hosszan vette át a labdát, így Filipovics felszedte előle.

Az első percekben jóval többet birtokolja a labdát a hazai csapat.

2. perc: Pavkov kapott egy remek kiugratást, szemtől szembe került Filipoviccsal, aki bravúrosan védte a rövid sarokba tartó lövést.

Elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

Az idény legkeményebb vendégszereplése előtt áll a Topolyai Sport Club, amely szombat este Belgrádban a címvédő Crvena zvezda otthonában lép pályára a szerb Szuperliga 6. fordulójában.

A topolyai együttes kiválóan kezdte a bajnokságot, hiszen az eddigi öt mérkőzésen 13 pontot szerzett, s csak egy kis szerencse, valamint jobb védekezés hiányzott, hogy a kragujevaci Radnicski ellen is besöpörje a győzelemért járó három pontot.

„Az eddigi eredményeink azt bizonyítják, hogy jó úton járunk” – mondta Faragó Szilárd,  a TSC kapusedzője, aki a mérkőzés előtt megtartott sajtótájékoztatón hozzátette, egyértelműen a hazai gárda a hétvégi összecsapás esélyese. „A Crvena zvezda évek óta az ország legjobb csapata, az európai kupaporondon is rendre bizonyít, igaz, egyelőre még nem játszik azon a szinten, mint az előző idényben  – folytatta Faragó. – A Rajko Mitics Stadionban vendégként senkinek sem könnyű, ott a csapatok nem a győzelem reményében lépnek pályára, de nyilván mindent megteszünk a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Az előző öt fordulóban összesen tizenhat gólt szereztünk, az a célunk, hogy növeljük góljaink számát.”

Az előző idényben augusztus 30-án csapott össze a két együttes Belgrádban, akkor 5–0-ra nyert a Crvena zvezda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik