Superliga: a Sepsi OSK 3–0-ra kikapott Bukarestben

Vágólapra másolva!
2023.01.20. 21:01
null
Dugandzic három góljával már az első félidőben 3–0-ra vezetett a Rapid a Sepsi ellen (Fotó: facebook.com/Rapid Bucuresti)
A téli szünet után a hatodik helyen álló Sepsi OSK 3–0-s vereséget szenvedett a negyedik helyezett Rapid Bucuresti otthonában a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Superliga) 22. fordulójában.

 

ROMÁN SUPERLIGA
22. FORDULÓ
RAPID BUCURESTI–SEPSI OSK 3–0 (3–0)
Bukarest, Rapid-Giulesti Stadion, 12 000 néző. Vezette: Fesnic
RAPID: Moldovan – Onea, Sapunaru, Iacob, Junior Morais – Käit, Albu – Emmers, Ionita (Costache, 60.), Panoiu (Sefer, 81.) – Dugandzic (Luckassen, 66.). Vezetőedző: Adrian Mutu
SEPSI:
Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Tamás M., Ispas (Dumitrescu, a szünetben) – J. Rodriguez (I. Gheorghe, a szünetben), Paun (Balasa, 83.) – Stefanescu, Matei (Achahbar, 62.), Rondón (Safranko, a szünetben) – Tudorie. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző:Dugandzic (5., 13., 19. – a harmadikat 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Továbbra is a Rapid az egyetlen csapat a román élvonalban, amelyet bajnoki mérkőzésen képtelen megverni a Sepsi OSK: a székelyföldi csapat már az első 20 percben kapitulált péntek este Bukarestben.

Egy kontra és két szöglet elég volt ahhoz, hogy eldöntse a forduló előtt rangadónak számító találkozót, és Marko Dugandzic mesterhármast szerezzen az ősszel a Superliga legjobbjának számító szentgyörgyi védelem ellen. Előbb Rares Ispas hibájából lódult meg Matias Käit, és hozta tökéletes helyzetbe a horvát centert, majd Niczuly jött ki későn egy szögletre, így Dugandzic fejjel is eredményes volt. A következő hazai sarokrúgásnál pedig a VAR kockázta ki, hogy Radoszlav Dimitrov karját is érte a labda, Dugandzic pedig a büntetőt is belőtte. A harmadik gól után pedig az amúgy is kontracsapatnak számító Rapid behúzódott saját térfelére, és hagyta támadni a megzavarodott, csak leshelyzetekig jutó Sepsit.

A szünetben Cristiano Bergodi szentgyörgyi edző három cserével próbálta felrázni csapatát, de ismét Dugandzic villant, akinek negyedik lövése a kapufát találta el. A Sepsi ment előre becsülettel, sokat is lőttek játékosai, de vagy mellé, vagy középre, így Horatiu Moldovan hálója nagyobb bravúrok nélkül is érintetlen maradt. Andres Dumitrescu alig fölé szálló emelése volt talán a legnagyobb szentgyörgyi helyzet, a végén pedig Alexandru Tudorie közelről kiegyenlítette a kapufák számát. A rossz kezdés azonban megpecsételte a Sepsi sorsát, a hatodik helyen álló székelyföldi együttesnek így továbbra sincs győzelme az előtte állókkal szemben. 3–0

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek! Köszönjük, hogy velünk tartottak!

90+4. perc: Dumitrescu a tizenhatos bal sarkáról megcélozza a rövid alsó sarkot, de Moldovan odaér, és rávetődik a labdára.

3 perc a hosszabbítás.

89. perc: Costache 17 méterről, oldalra vetődve lő nagyon fölé.

85. perc: A VENDÉGEK IS ELTALJÁK A KAPUFÁT!Achahbar teszi jobbról a kapu elé a labdát, a rövid oldalon Tudorie lefordul Sapiunaruról, de 3 méterről a kapufát találja el.

84. perc:Ion Gheorghe 19 méterről lő, ez is középre megy, és fogja Moldovan.

83. perc: Paun helyett Balasa.

81. perc: Panoiu helyett Sefer áll be.

80. perc: MÁR MEGINT MOLDOVAN! Safranko balról, a tizenhatos vonalásról ereszt el egy erős, pattogós, de középre tartó lövést, Moldovan ezt is megfogja.

77. perc: ÚJABB SEPSI-HELYZET. Tamás íveli be balról a labdát, Safranko 12 méterről, a kapunak háttal állva csúsztatja meg a léc alá, de Moldovan megfogja.

77. perc: Tudorie kap labdát a tizenhatos bal felében, ahonnan a hosszú alsó sarok mellé tekeri.

74. perc: Stefanescu 18 méteres lövése kevéssel megy fölé, de mivel egy védőt is ért a labda, szöglethez jut a Sepsi.

74. perc: Emmers indítja Luckassent, de a kifutó Niczuly a csatár előtt rávetődik a labdára.

69. perc: SZÉPÍTÉSI LEHETŐSÉG. A Sepsi megkontrázza a Rapid szögletét, a kiugró Dumitrescu 25 méterről próbálja futtából átemelni Moldovant, de centikkel fölé megy a labda.

68. perc: NAGY LÖVÉS! Onea 30 méterről a bal felső sarokra küldött bombáját Niczuly a kapufa segítségével hatástalanítja.

66. perc:Dugandzic helyett Luckassen.

64. perc: Ion Gheorghe lő távolról, a kapu előtt Ninaj is belefejel a labdába, amelyet Moldovan vetődve véd.

63. perc: Stefanescu fut el a bal szélen, beadását Tudorie próbálja kapura ollózni, de gyengén találja el a labdát, és szögletre mentenek a védők.

62. perc: Matei helyett Achahbar a pályán.

60. perc: Ionita helyett Costache állt be.

57. perc: SPESI-HELYZET! Matei balról a rövid sarokra teker egy szabadrúgást, a kapu előtt Tamás Márk próbál fejelni,de előle Dugandzic mentett fejjel, ám a játékvezető ezt nem így látta, így szöglet helyett kirúgással folytatódhat a játék, Tamás hiába reklamál.

55. perc: Matei 20 méteres lövése után a labda egy védőről pattan szögletre.

52. perc: BUKARESTI KAPUFA! Jobb oldali Rapid-akció után Emmers az alapvonalról fordítja vissza a labdát Dugandzicnak, aki hét méterről a jobb oldali kapufát találja el!

49. perc: Onea utolsó védőként elrúg a lehulló labda mellett, de Safranko hiába rajtol rá, a kapujából kifutó Moldovan a gyorsabb, és tisztáz.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

46. perc: Hármas csere a Sepsinél: Ispas helyett Dumitrescu, Rondón helyett Safranko, Rodriguez helyett Ion Gheorghe.

45+4. perc:Vége az első félidőnek! Három góllal vezet a Rapid.

45+4. perc: Käit távoli, lapos lövése méterekkel elkerüli a Sepsi kapuját.

45. perc:3 perc a hosszabbítás.

45. perc: Paiun indítja középen Stefanescut, aki 12 méterről lábon lövi a kifutó kapust, de ez is les.

40. perc: Paun hátulról elkaszálja Oneát, ez is sárga lapot ér.

36. perc: Stefanescu 30 méterről próbálkozik, de nagyon fölé küldi a labdát.

34. perc: Tudorie fordul ki a védők közül, balról, az alapvonalról lő nagy erővel kapura, Moldovan védeni tud, de közben lest is int a partjelző.

30. perc: Rodriguez jobbról, az alapvonalról lövi a kapu elé a labdát, amelyre Rondón érkezik, de kivetődik Moldovan, és a játékvezető támadófaultot fúj.

28. perc: Dugandzic kap sárga lapot, estében rálépett Ispasra.

23. perc: Stefanescut kell ápolni, egy felezővonalnál vívott fejpárbajnál Dugandzic ráesett a Sepsi szélsőjére.

22. perc: Matei balról a kapu elé tekert szabadrúgása után egy mezőnyjátékos sem éri el a labdát, végül Moldovan vetődik rá.

20. perc: Matei kapott sárga lapot.

19. perc: MESTERHÁRMAS! Dugandzic ballal a kapu jobb oldalába lövi a 11-est, Niczuly érezte az irányt, de későn vetődött, és a keze alatt bement a labda! 3–0

17. perc: TIZENEGYES! Közbelép a VAR, a szögletnél Dimitrov karral ért hozzá a labdához, büntető a Rapidnak!

15. perc: Teljesen megzavarodott a Sepsi védelme, Stefanescu hazaadott labdája Niczuly talpa alatt szögletre megy. Ezt a sarokrúgást viszont már hárítja a szentgyörgyi védelem.

13. perc: GÓL! MÁR KETTŐVEL VEZETNEK A HAZAIAK!Ionita jobb oldali szöglete után az ötös vonalán felugró Dugandzic fejeli a kapu közepébe a labdát a rossz ütemben felugró Ninaj mellől' Niczuly kijött a kapuból, de nem ért oda a beadásra. 2–0

5. perc: GÓL! VEZET A RAPID!Saját térfeléről indított kontrát a jobb oldalon a Rapid, Ispas a felezővonalnál elvétette a becsúszó szerelést, Käit előretört a tizenhatos sarkáig, ahonnan középre tette a labdát, Marko Dugandzic pedig átvette, és 10 méterről a kapu közepébe vágta!1–0

1. perc:A Sepsi kezdte a mérkőzést!

Bordó mezben, fehér nadrágban a Rapid, tiszta zöldben a Sepsi.

Majdnem telt ház, kb. 12 ezer ember van Bukarestben, ahol zuhog az eső.

ELŐZMÉNYEK

Új igazolások nélkül vág neki a bajnokság második felének a Sepsi OSK, amely péntek este Bukarestben, a Rapid otthonában vívja idei első tétmérkőzését. A Giulesti-stadionhoz szép emlékek fűzik a székelyföldi csapatot, tavaly ott nyerte meg a Román Kupát, amelynek megvédése a klub egyik kiemelt célja. Mivel azonban a negyeddöntőt csak áprilisban rendezik, a Sepsinek most a bajnokságra kell koncentrálnia, hogy másik fontos célját, a felsőházba jutást elérje.

Kilenc fordulóval az alapszakasz vége előtt ugyan éppen a vonal fölött, a hatodik helyen állnak a piros-fehérek, de mert a Hermann­stadt kilencpontos, tartozások miatt kirótt büntetését a nemzetközi sportdöntőbíróságon támadta meg a nagyszebeni klub, Cristiano Bergodi szentgyörgyi edző is úgy számol, meg kell majd előzni a pályán eddig egy ponttal többet szerző riválist.

„Jön kilenc élet-halál meccs, hogy elcsípjünk egy helyet a rájátszásban – nyilatkozta a klub közösségi oldalain az olasz szakember. – A Rapid minden csapatrészében erős együttes, ősszel nagyon jól játszott. Nekünk arra kell figyelnünk, amit a törökországi edzőtáborban begyakoroltunk. Nem pörgünk még maximális fordulatszámon, ehhez kell még két-három mérkőzés, de ezzel a többi csapat is így lesz.”

B. M.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Rapid Bucuresti–Sepsi OSK mérkőzés!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik