nemzetisport.hu 2018.04.24 07:49 Frissítve: 2018.04.24 09:36

Sportdiplomácia: nagy sikert aratott Ázsiában a Puskás-díj eredeti trófeája

Az őrült tempóban fejlődő kínai gazdaság és futball európai kapcsolatrendszere részben a hagyományosan focirajongó visegrádi országok részvételével épül.

Ázsiában most először állították ki a FIFA Puskás-díj eredeti trófeáját (Fotó: Sanghaji magyar főkonzulátus)

 

 

Diplomaták és üzletemberek, helyi és nemzetközi cégek képviselői jöttek össze egy kispályás focitornára és családi napra múlt szombaton Sanghajban, a magyar főkonzulátus mint a V4-es csoport soros elnöki tisztét betöltő Magyarország helyi képviselete szervezésében, hagyományteremtő céllal.

A cseh konzulátus csapata lett a legjobb közép-európai együttes (Fotó: Sanghaji magyar főkonzulátus)

 

Az Olympique Lyon helyi fiókcsapatának edzőközpontjában megrendezett V4 Football Cup legjobb közép-európai csapata a cseh konzulátus együttese lett, amely a bronzérmet szerezte meg a kínai diplomaták és egy ugyancsak helyi céges csapat mögött.

 Ezeket a díjakat kapták a focitorna legjobbjai (Fotó: Sanghaji magyar főkonzulátus)

 

A sörpadok mellett aztán mindenki barátkozott mindenkivel, még ha a leghangosabb a magyarok és a lengyelek rigmusa volt is: „Polak, wegier, dwa bratanki”.

A teqball is jelen volt az eseményen (Fotó: Sanghaji magyar főkonzulátus)

 

Több stand és kiállító között a magyar feltalálású sportág, a pingpong hazájában érthetően népszerű teqball is jelen volt az eseményen, méghozzá annak kizárólagos kínai forgalmazója révén, de talán a legnagyobb sikert az Ázsiában most először kiállított FIFA Puskás-díj eredeti trófeája aratta, amellyel reggeltől délutánig fényképezkedtek kicsik és nagyok, visegrádiak és kínaiak.

A brazil Oscar jótékony célra ajánlotta fel a dedikált mezét, középen Bolla Szilárd főkonzul (Fotó: Sanghaji magyar főkonzulátus)

 

A helyi labdarúgás ugyanis egyre nagyobb összegekkel és egyre nagyobb ambícióval hívja fel magára a figyelmet, és a kínai Szuperligában szereplő helyi Sanghaj SIPG szupersztárja, a brazil Oscar is hozzájárult a V4-es futballnap sikeréhez: jótékony célra ajánlotta fel a dedikált mezét, aminek köszönhetően 10 ezer jüan (csaknem félmillió forint) jutott egy kínai kórháznak – tudtuk meg az ötletgazda és főszervező magyar konzulátus nevében érthetően elégedetten nyilatkozó Bolla Szilárd főkonzultól.

(Fotó: Sanghaji magyar főkonzulátus)

 

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.

2021.09.14 09:44:45

Minden más foci CSILLAG PÉTER

The U.S., Canadian and Mexican candidate venues fight for the 2026 World Cup matches.