Socca-vb: Brazília, Ukrajna, Szlovénia és Horvátország is a nyolc között

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.09. 22:07
null
Sok gólt láthattak a nézők Essenben (Fotó: Twitter/@SoccaFed)
Címkék
Pénteken rendezték meg az esseni 5+1-es kispályás labdarúgó-világbajnokság, avagy a socca-vb első négy nyolcaddöntőjét.

A tavalyi, Budapesten megrendezett tornát megnyerő brazilok megszenvedtek a bronzérmes – és a korábbi tornákon további két ezüstérmet jegyző – lengyelek ellen. Az 1–1-es döntetlent követően rávezetéses szétlövés döntött – a brazilok 2–0-ra nyerték az idegek csatáját, így ott lesznek a nyolc között.

A dél-amerikai együttes negyeddöntős ellenfele Ukrajna lesz, északkeleti szomszédunk 3–1-re győzte le Marokkó válogatottját.

A Kína–Szlovénia negyeddöntő drámai végjátékot hozott: az előző körben a magyar csapatot búcsúztató szlovén együttes sokáig vezetett, de a kínaiak a rendes játékidő utolsó másodperceiben mentették 1–1-re a meccset. Lélekben már mindenki a rávezetésekre készült, de a ráadásban a szlovének még találtak egy gólt, így továbbléptek a legjobb nyolcba.

A pénteki játéknap sokkját a horvátok okozták, miután a 2–2-es rendes játékidő után rávezetésekkel búcsúztatták a házigazda – és a sportág első, 2018-as világbajnokságát megnyerő – Németországot, így ők küzdenek meg Szlovéniával az elődöntőért.

SOCCA-VILÁGBAJNOKSÁG (Németország)
NYOLCADDÖNTŐ
Lengyelország–Brazília 1–1 – szétlövéssel 0–2
Ukrajna–Marokkó 3–1
Kína–Szlovénia 1–2
Németország–Horvátország 2–2 – szétlövéssel 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik